Päättäjät pitivät linjansa - taksilaskut selvitetään Mäntyharjussa

Perusturvalautakunta istui tunteja ja äänesti, kunnes päätyi vammaispalvelukuljetusten selvitystyön kannalle. Asia pysyy salassapidon piirissä.

Risto Hämäläinen

Taksiautoilijat ovat laskuttaneet vammaispalvelukuljetuksia väärin Mäntyharjussa. Perusturvalautakunta haluaa selvittää, millaisia väärinkäytöksiä on tapahtunut.

Mäntyharjun perusturvalautakunta haluaa selvityksen vammaispalvelukuljetusten taksilaskuista, joissa on todettu väärinkäytöksiä.
Lautakunta päätti selvitystyön käynnistämisestä keskiviikkona reilun kahden ja puolen tunnin kokouksen jälkeen. Lautakunta piti linjansa, sillä päättäjät olivat samaa mieltä jo joulukuussa.
Asia käsiteltiin uudelleen, koska edellinen päätös ei ollut kokousteknisistä syistä toimeenpanokelpoinen.

Päätös vaati kuitenkin äänestystä. Lautakunnan puheenjohtaja Raimo Leppäkumpu (kesk.) ja Mauri Taipale (kok.) toivoivat talous- ja hallintojohtaja Tuomo Penttisen esityksen mukaisesti, että ennen varsinaista selvityspäätöstä hankitaan lisää taustatietoa.
Enemmistö oli toista mieltä ja äänestystuloksella 2 – 4 lautakunta päätti, että taksilaskutusta tutkitaan mahdollisimman tarkasti.
— Lautakunta haluaa selvittää, paljonko ja millaisia väärinkäytöksiä on ollut. Se on iso kokonaisuus, joten en osaa vielä sanoa, mihin selvitykset rajataan, Leppäkumpu vahvistaa.

Selvitystyön aloittaminen tarkoittaa, että asiaan liittyvät asiakirjat pysyvät salassapidon piirissä. Asia myös käsiteltiin salaisena sosiaalihuollon asiakaslakiin ja julkisuuslakiin vedoten.
Raimo Leppäkummun mukaan salassapidon argumentit ovat olemassa.
— Selvityksessä voi tulla esille henkilötietoja, joita ei voi julkistaa. Jos asia etenee oikeusasteisiin saakka, on oltava varma, ettei julkistamalla tietoja heikennetä kunnan asemaa, Leppäkumpu sanoo.

Ongelmana on enää raha, sillä Mäntyharjun perusturvalautakunnalla ei ole enää omaa talousarviota.
Hintaa selvitystyölle tulee arvioiden mukaan 10 000 euroa.
— Kunnanhallituksen on osoitettava rahaa ja päätettävä, miten selvitystyö käytännössä tehdään, Leppäkumpu sanoo.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.