Kaksi miestä syyllistyi Mikkelissä huumausainerikoksiin ja toinen ajoi autoa kovien huumeiden vaikutuksen alaisena – Rangaistukseksi sakkoja ja toiselle ehdollista vankeutta

Rattijuopumuksesta tuomittu mies oli saanut poliisilta viime vuoden aikana yhteensä 16 ajokieltoa.

Arkisto/Sirkku Aalto

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehet päiväsakkoihin ja toisen myös ehdolliseen vankeuteen.
Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehet päiväsakkoihin ja toisen myös ehdolliseen vankeuteen.

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut kaksi miestä toukokuussa 2019 tapahtuneista huumausainerikoksista. Toinen miehistä oli

ajanut autoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena, ja hänet tuomittiin myös rattijuopumuksesta.

Rattijuopumuksesta tuomitun miehen verestä löytyi ajamisen jälkeen amfetamiinia, metamfetamiinia, kokaiinia ja huumausaineeksi luokiteltua lääkettä alpratsolaamia. Mies ajoi autoa ilman voimassa olevaa ajokorttia.

Mies syyllistyi ajo-oikeudetta ajamiseen useasti vuosien 2019 ja 2020 aikana. Poliisi asetti miehen ajokieltoon tänä aikana yhteensä 16 kertaa, mutta hän ei piitannut kielloista. Viimeisimmät tuomiot miehellä ovat kolme rattijuopumusta ja kolme ajo-oikeudetta ajamista vuodelta 2019.

Toinen mies tuomittiin huumausainerikoksesta, sillä hänen hallustaan löytyi amfetamiinia.

Tuomioksi ehdollista vankeutta ja sakkoja

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi toisen miehen rattijuopumuksesta, ajo-oikeudetta ajamisesta ja huumausainerikoksesta ehdolliseen 60 päivän vankeusrangaistukseen. Mies asetettiin koeajalle, joka loppuu vuonna 2022.

Pelkästä huumausainerikoksesta tuomittu mies sai rangaistukseksi 50 päiväsakkoa, josta tulee hänen tuloillaan maksettavaksi 300 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.