Puumala haastattelee viisi kunnanjohtajaksi pyrkivää – Niina Kuuva sai haastattelukutsun

Hakijat haastatellaan torstaina.

Tanja Rihu

Niina Kuuva on työskennellyt vuosina 2017-2019 Puumalan vs. kunnanjohtajana. Arkistokuva.
Niina Kuuva on työskennellyt vuosina 2017-2019 Puumalan vs. kunnanjohtajana. Arkistokuva.

Puumala haastattelee viisi kunnanjohtajan virkaa hakenutta henkilöä. Haastatteluun kutsun saivat Anne Murtonen Hämeenlinnasta, Jarno Manni Sastamalasta, Maija Pihlajamäki Helsingistä, Marko Matalamäki Seinäjoelta ja Niina Kuuva Mikkelistä.

Valmisteluryhmä haastattelee hakijat torstaina 7. tammikuuta. Kunnanhallitus käsittelee kunnanjohtajan vaalia kokouksessaan ensi maanantaina.

Yhteensä halukkaita kunnanjohtajan paikalle oli kymmenen. Heistä haastatteluun kutsuttu Kuuva on puumalalaisille entuudestaan tuttu. Hän toimi Puumalan vs. kunnanjohtajana puolitoista vuotta vuosina 2017–2019. Matias Hilden työskenteli tuolloin kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) erityisavustajana. Tällä hetkellä Kuuva toimii Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtajana.

Niin ikään haastatteluun pyydetty Pihjalamäki puolestaan on toiminut Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn puheenjohtajana 2010–2020.

Muista haastatteluun kutsutuista Murtonen on koulutukseltaan hallinto- ja yhteiskuntatieteiden maisteri, Manni kasvatustieteiden maisteri ja Matalamäki kauppatieteiden tohtori.

Kunnanjohtajan virka avautui haettavaksi, kun Matias Hilden valittiin Ruokolahden kunnanjohtajaksi. Hilden on Puumalan kunnanjohtajan virassa tammikuun loppuun asti. Hilden johti kuntaa vuodesta 2011.