Uusi Farmi Suomi -ohjelma kuvataan Pieksämäellä — Ohjelmaan osallistuu 12 julkkista, joista yksi on pertunmaalaistaustainen Miss Suomi Alina Voronkova

Farmilla julkisuuden henkilöt tekevät maatilan töitä, elävät alkeellisissa oloissa ja katkaisevat yhteydet ulkomaailmaan.

Pertunmaalaistaustainen Miss Suomi Alina Voronkova ei omien sanojensa mukaan arastele vetää työhaalareita päälle ja tarttua lapioon.
Pertunmaalaistaustainen Miss Suomi Alina Voronkova ei omien sanojensa mukaan arastele vetää työhaalareita päälle ja tarttua lapioon.

Uuden Farmi Suomi -ohjelman kuvaukset alkavat maanantaina Pieksämäellä. Joukko julkisuuden henkilöitä irtautuu modernista maailmasta, elää askeettisissa oloissa ja kisaa maatilanhoitoon liittyvissä kilpailuissa.

Mukana on Länsi-Savon lukijoille tuttu pertunmaalaistaustainen Alina Voronkova, joka on hallitseva Miss Suomi.

— Luulen, että aika monella on ennakkoluuloja, että nyt tuo missi tulee ja eihän se osaa muuta kuin istua kotona kruunu päässä, Voronkova sanoo tiedotteessa.

Omien sanojensa mukaan hän ei todellakaan arastele vetää työhaalareita päälle ja tarttua lapioon.

12 julkkiksen ryhmä matkustaa maanantain aikana Pieksämäen seudulla sijaitsevalle maatilalle ja katkaisee yhteydet ulkomaailmaan, sosiaaliseen mediaan ja nykyajan mukavuuksiin.

Ohjelmassa on mukana 12 julkisuuden henkilöä.

Mukana muun muassa Juha Mieto

Voronkovan lisäksi mukana ovat Missi ja malli Sara Chafak, ex-hiihtäjä Jari Isometsä, somepersoona Niko Saarinen, kohukaunotar Anu Saagim, tubetähti Jaakko Parkkali, hiihtäjälegenda Juha Mieto, laulaja Katja Kätkä, räppäri ja tubettaja Luyeye Konssi eli Seksikäs-Suklaa, myyntipäällikkö Riina-Maija Palander, huippumaalivahti Noora Räty sekä ex-nyrkkeilijä Amin Asikainen.

Ohjelman juontaa Selviytyjät Suomi -ohjelmasta tuttu Juuso Mäkilähde.

Ohjelmassa julkkikset saavat pehtoorilta päivittäin tehtäviä, joista suoriutuminen vaatii suo, kuokka ja Jussi -asennetta. Jos tehtävä epäonnistuu, olot muuttuvat entistä alkeellisemmiksi.

Farmin pehtoori on paikallisen tilan vanha isäntä Terho Häkkinen.

Farmilaiset nimeävät joka viikko kaksi kilpakumppania kaksintaisteluun, jonka hävinnyt poistuu ohjelmasta. Lopulta jäljelle jää voittaja, joka kuittaa itselleen 30 000 euron palkinnon.

Farmi Suomi perustuu ruotsalaiseen The Farm -menestysformaattiin, jota on tehty yli 50 maassa.