Essoten päivystyspalvelut saivat tunnustusta — Mediuutiset: Essoten päivystykseen tuleva potilas kohdataan nyt kokonaisvaltaisesti

Mediuutiset valitsi Essoten päivystyksen kehittäjät vuoden terveysalan vaikuttajien kärkeen.

Vuoden terveysalan vaikuttajien ykkössija meni Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten päivystyspalvelujen ylilääkärille Santeri Seppälälle sekä lapsi- ja perhepalveluiden muutosagentti Katja Saukkoselle, tiedottaa Mediuutiset.

Terveydenhuollon uutismedia perustelee valintaa sillä, että Essote on kehittänyt monitoimijapäivystyksen mallin. Päivystykseen tuleva potilas kohdataan kokonaisvaltaisesti siten, että häntä auttaa tarvittaessa myös esimerkiksi sosiaalityöntekijä.

Mediuutisten mukaan mallilla on pystytty puuttumaan palveluja paljon kuormittavien potilaiden tilanteeseen aiempaa tehokkaammin.

Vuoden 2017 terveysalan vaikuttajat ovat toteuttaneet oman työpaikkansa tasolla asiaa, joka oli yksi sote-uudistuksen keskeisistä tavoitteista.

Mediuutiset valitsi toiselle sijalle sosiaali- ja terveysministeriön neuvottelevan virkamiehen Hannu Hämäläisen.

Hämäläinen on ollut keskeisessä roolissa viemässä eteenpäin sote-tiedon toissijaisen käytön mahdollistavaa lakihanketta. Uusi laki luo pohjaa sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan ja laadun kehittämiselle, tutkimukselle sekä yritystoiminnalle.

Kolmannelle sijalle Mediuutiset valitsi Hus Lihavuuskeskuksen ylilääkärin, Helsingin yliopiston kliinisen metabolian professorin Kirsi Pietiläisen.

Pitkän linjan lihavuustutkija on ollut mukana kehittämässä vaikeasti ylipainoisten terveyslaihdutusvalmennusta verkkoon.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet