Annilaan ja Kyyhkylään ajetaan maanantaista alkaen Kirkonvarkaudenkatua pitkin — Vanha museotie suljetaan autoilta

Osa asuntomessualueen asukkaista on kritisoinut katulinjausta.

Porrassalmentietä voi edelleen huristella entiseen tapaan polkupyörillä.
Porrassalmentietä voi edelleen huristella entiseen tapaan polkupyörillä.

Mikkelin asuntomessualueen poikki menevä uusi katu Kirkonvarkaudenkatu avataan läpiajoliikenteelle maanantaina 21.5. kello 12.

Tähän mennessä läpiajo Anttolantieltä kohti Annilaa ja Kyyhkylää on tapahtunut Porrassalmentien kautta. Nyt tämä museotien osuus jää Moisiontien ja Kirkonvarkaudenkadun risteyksien väliseltä osuudelta vain kevyen liikenteen käyttöön. Henkilöauto-, joukko- sekä raskas liikenne ohjataan kulkemaan Kirkonvarkaudenkadulle.

Osa asuntomessualueen asukkaista on kritisoinut katulinjausta. Mikkelin kaupungin yhdyskuntatekniikan insinöörin Pekka Kammosen mukaan Infra-aluepalveluiden yksikön tietoon ei ole viime aikoina enää tullut palautetta asiasta.

Liikennemääriä nyt ja tulevaisuudessa tutkittiin aikoinaan kaavoitusvaiheessa tarkkaan ennen päätöstä siirtää liikenne Kirkonvarkaudenkadulle.

— Varsinkin raskaan liikenteen osalta kyse on kohtuullisen pienestä määrästä, Kammonen sanoo.

Liikenteen siirtoa valmistellaan maanantaina aamupäivällä. Paikalle tulee pysyvien katumerkintöjen ja puomien lisäksi väliaikaisia kylttejä kertomaan, että liikennejärjestelyt ovat muuttuneet.