Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron lakot osuvat laajasti puualalle Etelä-Savossa

Sahat, vaneritehtaat ja muut puutuoteteollisuuden yritykset pysähtyvät kolmeksi päiväksi.

Mari Koukkula

UPM tekee vaneria Pellosniemellä. Tuotantolaitos on lakon piirissä ensi viikolla.
UPM tekee vaneria Pellosniemellä. Tuotantolaitos on lakon piirissä ensi viikolla.

Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron mielenilmaukset laajenevat ensi viikolla kolmen päivän lakoksi.
Lakon piirissä on 25. 10. päivän kello 00.00:n ja 28. 10. päivän kello 00.00:n välisenä aikana noin 7 000 työntekijää ja yhteensä noin 90 toimipaikkaa eri yrityksistä.

Lakonalaisia toimipaikkoja ja yrityksiä Mikkelissä ja lähiseudulla ovat Josadoor Kangasniemellä, Koskisen Oy Hirvensalmella, Olavi Räsänen Mikkelissä, Parla Floor Mikkelissä, Savopakin yksiköt, UPM Plywoodin tehtaat mukaan luettuna Pellos, Versowoodin tuotantolaitokset muun muassa Otavassa ja Metsähallituksen Metsätalous Oy koko maassa.

Liitot vastustavat poliittisilla mielenilmauksilla Juha Sipilän (kesk.) porvarihallitusta ja sen suunnittelemaa irtisanomislain valmistelua.

Teollisuusliiton hallitus päätti niin ikään, että seuraavien kolmen viikon aikana jatketaan kiristyviä painostustoimia. Tällöin lakkojen piiriin tulee työpaikkoja liiton muilta sektoreilta.

Teollisuusliiton mielestä hallituksen valmistelema laki ei tuo työllisyyttä lisääviä vaikutuksia muassaan. Liiton puheenjohtaja Riku Aalto toteaa tiedotteessa, että lakiesityksen pois veto ja neuvottelut puhtaalta pöydältä palkansaajaliikkeen kanssa normalisoisivat tilanteen työpaikoilla.