Etätyöläiset voivat nyt työskennellä Puumalan kunnantalon alakerrassa

Etätyötilan voi vuokrata vaikka päiväksi tai kuukaudeksi.

Tanja Rihu

Puumalan kunnantalon alakerrassa on nyt tarjolla etätyöhuoneita.
Puumalan kunnantalon alakerrassa on nyt tarjolla etätyöhuoneita.

Puumalassa on tarjolla uusia etätyömahdollisuuksia. Kunta vuokraa etätyötä tekeville tiloja kunnantalolta sekä Liikekeskuksesta kadun toiselta puolelta.

– Meillä on ollut jo ennestään etätyöhön vuokrattavia tiloja, mutta ne ovat kaikki olleet käytössä pitkäaikaisilla yritysasiakkailla. Nyt paikkoja tuli lisää ja niihin saatiin heti tällä viikolla pari käyttäjääkin, kertoo elinkeinokehittäjä Heikki Pietarinen.

Pietarinen uskoo, että tiloille löytyy käyttöä. Etätyöhuoneen voi vuokrata vaikka päiväksi, viikoksi tai kuukaudeksi. Tai vaikka päiväksi kerran viikossa tiettyyn ajankohtaan asti.

– Otaksun, että tässä kun koronaa väistellään, niin kysyntää on. Yhteyksien pitää kuitenkin toimia maailmalle ja vaikka yhteydet toimisivat, ei kotona voi välttämättä käydä luottamuksellisia Teams-kokouksia, Pietarinen toteaa.

Lisääkin tilaa löytyy

Kunta tarjoaa etätyöläisille ensisijaisesti omaa rauhaa. Vuokrattavana olevat tilat ovat perussiistejä ja niistä löytyy sähköt ja laajakaista, sekä perustoimistohuonekalut, kuten pöytä ja tuoli. Tarvittaessa tiloja voi Pietarisen mukaan kalustaa enemmänkin, jos tarvetta on esimerkiksi useammalle tuolille neuvottelutilanteisiin.

Hinnallakaan ei mahdollisia käyttäjiä ole peloteltu pois. Päivähinta on kahdeksan euroa, viikoksi tilan saa käyttöönsä 30 eurolla. Pidemmät sopimukset ovat aina halvempia.

Jos kiinnostus ylittää tarjonnan määrän, on kunnalla varaa tarjota lisää etätyötiloja.

– Edetään ensin askel kerrallaan. Jos tarvetta on enemmän, niin meillä on tiloja, jotka ovat aika nopeastikin muunnettavissa etätyöskentelyyn sopiviksi, Pietarinen vakuuttaa.

Nyt käytössä olevat tilat varataan kunnan asiointipisteen kautta, joka on auki arkisin kello 9–15.