Mikkeli päättää taidemuseohankkeesta ensi syksynä

Siilokorttelin kokonaisuus on monen vaiheen paketti. Suunnitelmaa käy nyt läpi lautakuntataso. Rahoitusta varten Graniittitalo on saatava kaupaksi.

Mikkelin Mannerheimintien siilokulmaus saattaa näyttää tulevaisuudessa tällaiselta. Keskellä on uusi taidemuseo, jonka toimintoja on myös vanhassa myllyrakennuksessa. Takana on palvelutalo. Siilojen miljöö on muuttunut asuinkerrostaloksi.
Mikkelin Mannerheimintien siilokulmaus saattaa näyttää tulevaisuudessa tällaiselta. Keskellä on uusi taidemuseo, jonka toimintoja on myös vanhassa myllyrakennuksessa. Takana on palvelutalo. Siilojen miljöö on muuttunut asuinkerrostaloksi.

Mikkelin kaupunki pyrkii saamaan uuden taidemuseon hankkeen toteutusvaiheeseen ensi vuonna.
Mannerheimintien varteen siilokortteliin vanhan myllyrakennuksen kiinteistöön suunnitellulle museolle on valmiina hankesuunnitelma, jota esitellään keskiviikkona kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnalle.
Alustavan keskustelun tavoitteena on saada museotoimen ja sektorilautakunnan asiantuntijanäkemys uuden taidemuseon konseptista.
Tämän jälkeen hankesuunnitelma valmistellaan loppuun ja koko paketti lähtee päätöksentekoon.

Uusi museo edellyttää vielä monen vaiheen ratkaisuja. Päätettäväksi tulevat siilokorttelin rakennusoikeudet, hankepäätös kesällä ja lopullinen investointipäätös sekä nykyisen taidemuseokiinteistön myynti.
Museon rakentamispäätös on käsittelyssä ensi syksynä talousarvion yhteydessä. Tuolloin ratkaistaan se, voidaanko varsinainen rakennusvaihe aloittaa vuonna 2017.
Museo sijoitetaan siilokulmauksen vanhaan myllyrakennukseen. Museoon tulee varsinaisten museotilojen lisäksi museotoimen työtilat sekä museotoimen henkilöstön työtilat.

Poikkeavaksi koko hankkeen tekee se, että museo sijoittuu siilokulmaukseen tulevien muiden toimintojen yhteyteen.
Valtakunnallinen hoiva-alan yhtiö Esper Care rakentaa korttelin sisään palvelutalon. Raatihuoneenkadun puolelle tulee rakennusliike JL-Rakentajat Oy:n asuinkerrostalo. Kokonaisuuteen kuuluu myös pysäköintilaitos.
Rahoitusta varten Hallituskadun päässä oleva Graniittitalo myydään. Tavoitteena on saada näin katettua kolmannes uuden museon kustannuksista.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.