Suurvaltojen päämiesten tapaaminen Suomessa sai mikkeliläiset toiveikkaiksi: "Molemmat presidentit ovat sellaisia velikultia"

Presidentit tapasivat ja Suomi-kuva kirkastui, arvioivat Mikkelissä kesäpäivää viettäneet ihmiset Helsingin huippukokouksen antia.

AOP

Vladimir Putin ja Donald Trump tapasivat Helsingissä maanantaina.

Suomi on ollut vahvasti esillä maailmalla, kun presidentit Vladimir Putin ja Donald Trump tapasivat maanantaina Helsingissä.

Presidenttien tapaaminen herätti mikkeliläisissä monenlaisia odotuksia. Ihmiset toivovat kansainvälisen median tutustuvan muuhunkin Suomeen kuin vain Helsinkiin, sillä Suomella olisi paljon näytettävää.

Kimmo Kuokkanen Mikkelistä sanoi toivovansa Putinin ja Trumpin tapaamisesta rauhallisuutta maailman menoon.

Kari Toiviainen

Kimmo Kuokkanen odottaa Trumpin ja Putinin tuovan Suomelle mainetta. Molemmat presidentit ovat kuitenkin sen verran arvaamattomia, että tuloksia on vaikea ennustaa.

— Supervaltojen päämiesten tapaaminen tuo meille tunnettavuutta. Se on iso mediatapahtuma ja hieno mainos Suomelle. Suomea arvostetaan, kun se tarjoutui merkittävän tapaamisen isännäksi.

— Odotan kummaltakin enemmän toisten huomioonottamista. Kansainvälisen median toivon kertovan Suomesta muutakin kuin pelkästä presidenttien tapaamisesta, Kimmo Kuokkanen sanoi.

"Molemmat ovat velikultia"

Mikkeliläinen Tiia Neuvonen vietti lastensa kanssa iltapäivää Mikkelin torilla.

Kari Toiviainen

Tiia Neuvonen ei odottanut suuria presidenttien tapaamiselta. Sen sijaan 10-vuotias Aapo Neuvonen antoi presidenteille selkeän viestin: Ydinaseet pois maailmasta!

— Käytännössä Trumpin ja Putinin tapaaminen ei merkitse itselleni mitään. Enemmän mietin, miten tukossa Helsinki on, kun sinne ollaan menossa. Suomi saa tietenkin positiivista, kansainvälistä näkyvyyttä, Neuvonen sanoi.

— Molemmat presidentit ovat sellaisia velikultia, joista ei ennakkoon tiedä, mistä he voisivat päästä sopuun. Harras toiveeni on, että ainakin Krimin ja Syyrian tilanteisiin löytyisi ratkaisu.

Johan Willman Uudestakaarlepyystä oli lomamatkalla Mikkelissä.

Kari Toiviainen

Johan Willman Jenny-tyttärensä kanssa piti tapaamista Suomelle isona tapahtumana. Suomella tosin on supervaltojen päämiesten tapaamisista jo aiempaakin kokemusta.

— USAn ja Venäjän presidenttien tapaaminen on iso tapahtuma. Sen järjestäminen on Suomelle kunnia-asia ja kertoo, että Suomi on neutraali kenttä tällaiseen tapaamiseen.

— Hienoa on se, että Putin ja Trump uskalsivat tavata toisensa. Molemmilla mailla on mustat pisteensä — USAlla Meksiko ja Venäjällä Krimi. Myös Syyriassa ja Lähi-Idässä on vaikeat pesäkkeet, joihin ratkaisua odottaa koko maailma, Willman sanoi.

"Toivottavasti keskusteluyhteys jatkuu"

Lea Häyrinen Mikkelistä oli torilla iltapäiväkahvilla.

Kari Toiviainen

Lea Häyrinen toivoi Suomi-kuvan viemistä maailmalle muualtakin kuin Helsingistä. Presidenteiltä hän toivoi Helsingin olevan aloitus päämiesten syvemmälle keskusteluyhteydelle.

— Siihen nähden, että kummankin politiikka on ollut arveluttavaa, tapaaminen oli hieno juttu. Hyvä, että Trumpin ja Putinin välille syntyi keskusteluyhteys ja Suomi sai olla isäntämaana. Toivon tapaamisen tuovan positiivista virettä Suomeen ja koko maailmaan.

Häyrisellä ei ollut sopimusodotuksia, mutta hän toivoi presidenttien keskusteluyhteyden jatkuvan.

— Päällimmäinen toive on se, että molemmat kuuntelisivat ensin kansaansa ja sitten toisiaan, hän sanoi.

Luetuimmat

Kommentoidut