Kuortin kyläkoulu loppuu Pertunmaalla — Kuntaan tulee käyttöön yhden koulun malli

Pertunmaan kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti yhden koulun malliin. Syynä olivat Kuortin koulun oppilasmäärän jatkuva väheneminen ja tulevaisuuden oppilasennusteet.

Tanja Rihu

Pertunmaalla sijaitsevan Kuortin koulu rakennus säilyy kunnan omistuksessa ja sivistystoimen alaisuudessa.
Pertunmaalla sijaitsevan Kuortin koulu rakennus säilyy kunnan omistuksessa ja sivistystoimen alaisuudessa.

Kuortin kyläkoulussa ei enää syksyllä aloiteta koulutyötä. Pertunmaan kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaina yksimielisesti yhden koulun malliin.
Kuortin koulun lakkauttaminen on ollut vireillä jo vuosia. Koulussa oli viimeisenä lukuvuonna 22 oppilasta. Kaksiopettajaisessa koulussa annettiin opetusta 1—6.-luokille.

Oppilasmäärien jatkuva väheneminen ja oppilasennusteet kypsyttivät valtuuston hyväksymään koulun lakkauttamisen.

Pertunmaan sivistyslautakunta ehti jo viime syksynä hyväksyä budjettiesityksen, jonka mukaan Kuortin koulu olisi lakkautettu, mutta kunnanhallitus torjui vielä tuolloin lakkauttamisen.

Kuortin oppilaat siirtyvät tulevan lukuvuoden alusta Pertunmaan yhtenäiskouluun, jossa oli päättyneenä lukuvuonna 142 oppilasta.

Kuortin koulurakennus säilyy kunnan omistuksessa ja sivistystoimen alaisuudessa. Siitä on tarkoitus tehdä kuntalaisten harrastus- ja yhdistystoimintaa palveleva kylätalo. Tämä toisaalta vähentää koulun lakkauttamisella saatavia säästöjä.

— Sellainen on ajatus, että talo säilyy kunnalla niin kauan kuin siellä kyläläiset järjestävät toimintaa, kertoo kunnanjohtaja Juha Torniainen.

Osasta koulua voidaan tehdä yritystoimintaa palveleva monitoimitila. Talossa olevat vuokra-asunnot säilyvät vuokra-asuntoina.

Koululla sijaitsevan sivukirjaston tilanteesta neuvotellaan Mikkelin kaupunginkirjaston kanssa.