Kuntaa huudetaan mukaan Mäntyharjun parkour-puiston rakentamiseen – rahaa tarvitaan pohjatöihin, vaikka välineet tulevat lahjoituksena

Sivistyslautakunta haluaa 50 000 euron lisämäärärahaa puiston suunnitteluun, pohjatöihin ja toteutukseen.

Tanja Rihu

Mäntyharjuun toivotaan paikkaa, jossa parkouria voi harrastaa turvallisesti. Kuvassa temppuilee pieksämäkeläinen Juuso Kääriäinen.
Mäntyharjuun toivotaan paikkaa, jossa parkouria voi harrastaa turvallisesti. Kuvassa temppuilee pieksämäkeläinen Juuso Kääriäinen.

Mäntyharjun sivistyslautakunta haluaa, että kunta lähtee mukaan parkour-puiston rakentamiseen.
Lautakunta esittää kuluvalle vuodelle 50 000 euron lisämäärärahaa puiston suunnitteluun, pohjatöihin ja toteutukseen.

Aloite parkour-puiston rakentamiseen on lähtenyt mäntyharjulaisnuorilta. Veturina on toiminut Lions Club Mäntyharju, joka ilmoitti jo viime syksynä lahjoittavansa välineet puistoon. Lahjoitussummaksi on tarkentunut 10 000 euroa.

Alustavissa selvityksissä rakennuspaikaksi on ehdotettu rantapuistoa. Syksyllä suunnitelmissa oli, että parkouria harrastetaan nuorisotilojen eli entisen kenkätehtaan viereisellä tontilla.

Lautakunta toivoo kunnanhallitukselta, että tekninen johtaja ottaa yhdessä nuorisotoimen kanssa vetovastuun parkour-puiston rakentamisesta. Lisämäärarahasta päättää kunnanvaltuusto.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.