Valovaras vei kolme valaisinta Mikkelin tämän illan tapahtumasta — "Oli kova luotto siihen, että kun tehdään yhteistä hyvää, niihin ei kosketa"

Varastetut valaisimet ovat metrin mittaisia, mustia erikoisvaloja.

Jaakko Avikainen

Mikkelissä on järjestetty valotapahtumia aikaisempinakin vuosina. Arkistokuva.
Mikkelissä on järjestetty valotapahtumia aikaisempinakin vuosina. Arkistokuva.

Mikkelissä tänä iltana pidettävästä Illumio-valotapahtumasta on varastettu valaisimia viime yönä. Valotapahtuman järjestäjä Elisa Hillgen kertoo, että kolme erikoisvalaisinta hävisi yön aikana.

— Ajattelimme, että torstaiyönä olisi hiljaista ja ne uskaltaisi jättää paikoilleen. Oli kova luotto siihen, että kun tehdään yhteistä hyvää, niihin ei kosketa, Hillgen harmittelee.

Tapahtumaan saadaan korvaavia valoja, mutta varkaudesta jäi mielipahaa.

— Ottaa päähän, Hillgen myöntää.

Valot ovat arvokkaita, mutta eivät ihan uusia ja ovat olleet paljon käytössä. Ne ovat metrin mittaisia mustia ledivalaisimia, ja Hillgen toivoo yhteydenottoja, jos joku näkee niitä.

Hän on käynyt poliisilla selvittelemässä, että kaupungilla ja ilmeisesti myös VR:llä on paikalla valvontakameroita, joita nyt tutkitaan.

Hillgen julkaisi myös etsintäkuulutuksen Facebookissa.

Illumio on Hillgenin ideoima ja tuottama koko perheen ilmaistapahtuma. Se on käveltävä reitti Naisvuoren ja sataman välillä ja sen varrelle viritetään eri tavoin valaistuja, elämyksellisiä kohteita.

Tapahtuma alkaa kello 18.

Luetuimmat