Essote muistuttaa: Keskussairaalalle ja terveyskeskuksiin voi tulla normaalisti vastaanotolle, jos ei ole flunssaoireita

Essoten alueella ei ole havaittu tiistain jälkeen uusia koronavirustartuntoja.

Essote

Mikkelin keskussairaalan päivystyksen edessä on teltta, jossa potilaita "lajitellaan".
Mikkelin keskussairaalan päivystyksen edessä on teltta, jossa potilaita "lajitellaan".

Essoten alueella ei ole havaittu tiistain jälkeen uusia koronavirustartuntoja. Terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kuvailee tilannetta rauhalliseksi.

Essotelta kuitenkin muistutetaan, että varatuille ajoille voi edelleen tulla esimerkiksi Mikkelin keskussairaalaan.

Seppälä kertoo tiedotteessa, että osa asiakkaista on perunut aikoja, vaikka heillä ei ole flunssaan viittaavia oireita. Näin ei kuitenkaan tarvitse tehdä vaan vastaanotoille voi tulla normaalisti hoitoon, jos flunssaoireita ei ole.

– Olemme tehneet riskiarvion kaikille ajanvarauksille. Keskussairaalan ja hyvinvointiasemien jako kahteen linjaan on tehty juuri sen takia, että muiden potilaiden hoito turvataan. Monilla on vakavia sairauksia, joita täytyy hoitaa ja tutkia poikkeusolojen aikanakin, Seppälä tähdentää.

Potilaita jaotellaan

Mikkelin keskussairaalassa sekä Juvan, Kangasniemen ja Mäntyharjun terveyskeskuksissa potilaat jaotellaan nyt infektiopotilaisiin ja muihin potilaisiin. Haukivuorella ja Puumalassa hengitystieinfektioihin sairastuneille on omat ajat. Näin yritetään hillitä koronaviruksen leviämistä.

Pertunmaan, Ristiinan ja Hirvensalmen terveyskeskukset ottavat vastaan ainoastaan sellaisia potilaita, joilla ei ole hengitystieinfektioita. Jos alueella asuvilla on hengitystieoireita, heidät ohjataan terveyskeskukseen, jossa potilaita jaotellaan.

Essote on aikaisemmin lopettanut lastenneuvolatoiminnasta yli 1-vuotiaiden lasten neuvolakäynnit sekä kouluterveydenhuollon toiminnot toistaiseksi. Lisäksi kaikki hammashoidon kiireettömät ajat on peruttu 12. huhtikuuta asti.

Jos perusterveydenhuollon tai erikoissairaalanhoidon aikoja perutaan, niistä ilmoitetaan potilaille.