Eviran pääjohtaja haluaa luomusta kilpailuvaltin - "Nyt pitäisi pystyä kehittämään ja luomaan uusia tuotteita"

Mikkelin luomuinstituutin toiminta sai kiitosta ahkeralta luomun ystävältä.

Vesa Vuorela

Lietlahden tilan Paavo Pulkkinen esitteli luomuporkkanoita kasvattavan tilan toimintaa Eviran pääjohtaja Matti Aholle.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran pääjohtaja Matti Aho totesi Mikkelissä vieraillessaan, että luomusta on saatava Suomen maataloudelle kilpailuvaltti. Luomutuotanto ja sen tuoma arvonlisäys ovat hyvästä myös maatalouden kannattavuudelle.

– Taloudelliset analyysit osoittavat, että luomutuotanto on maatalouden kannattavin sektori, Aho toteaa.

Mikkelin luomuinstituutin toiminta sai kiitosta Aholta. Aho uskoo, että instituutin tekemän tutkimuksen merkitys voi olla ratkaiseva, kun suomalaista luomua viedään ulkomaille.

– Instituutissa on laitettu hyviä hankkeita käyntiin. Niistä saadaan varmasti tarvittavaa tietoa, millä saamme haettua kilpailuetua luomulle.

Ahon mukaan suomalaiset kuluttajat olisivat valmiita ostamaan luomua huomattavasti enemmänkin. Tarjontaa ei vaan tahdo löytyä kaupoista.

– Toimialan pitäisi ottaa itse vastuuta tekemisistään, eikä katsella ympärilleen. Nyt pitäisi pystyä kehittämään ja luomaan uusia tuotteita.

Ville Niskanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet