Järvellä ajelehtivat tyhjät veneet huolestuttavat aina — Päivystävä palomestari Ismo Vihro vetoaa: ”Olisi toivottavaa, että veneet laitetaan kunnolla kiinni”

Huolimattomasti kiinnitetyt veneet, jotka ajelehtivat järvellä ilman veneilijää, ovat aiheuttaneet sydämentykytyksiä tänä kesänä Etelä-Savossa.

Kai Skyttä, kai skyttä

Arkistokuva, jossa oleva vene ei liity tapauksiin. Esimerkiksi torstain ja perjantain välisenä yönä pelastuslaitos valmistautui ihmisen pelastamiseen vedestä, kun laitos sai ilmoituksen soutuveneestä, joka ajelehti Kyläsaaren lähettyvillä Saimaan selällä Puumalassa.

Etelä-Savon pelastuslaitos kehottaa ihmisiä kiinnittämään veneensä kunnolla, jotta turhalta hädältä vältyttäisiin.

— Meille tulee 10—20 tehtävää kesässä järvellä ajelehtivista tyhjistä veneistä. Tehtävä on aina ihmisen pelastaminen vedestä, mutta usein paljastuu, että kyseessä on vain huonosti kiinnitettynä ollut vene, kommentoi päivystävä palomestari Ismo Vihro.

— Tällainen syö resurssiamme aika paljon, joten olisi toivottavaa, että veneet laitetaan kunnolla kiinni rannassa esimerkiksi laituriin tai puuhun.

Esimerkiksi torstain ja perjantain välisenä yönä pelastuslaitos valmistautui ihmisen pelastamiseen vedestä, kun laitos sai ilmoituksen soutuveneestä, joka ajelehti Kyläsaaren lähettyvillä Saimaan selällä Puumalassa.

Pelastuslaitos toimitti veneen takaisin omistajalleen. Ilmeisesti tuuli oli irrottanut veneen laituristaan.

— Veneessä oli hämäkinseittejä, mutta ei polttoainetta. Ei ollut merkkejä siitä, että kukaan olisi käyttänyt sitä hetkeen, Vihro kertoo.