Luetko sähköpostia ajaessasi? - Matkaviestinten käyttö ja muut herpaannuttavat rikkeet poliisin tehovalvonnassa

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä ensi viikolla.

Antti Varonen

Poliisi toivoo havaintoja alueella liikkuneilta ihmisiltä.

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä 14.–20. maaliskuuta.

Tehostettua valvontaa suoritetaan eri päivinä eri poliisilaitosten alueilla. Valvontaa suunnataan erityisesti turvalaitteiden käytön sekä tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttavien tekijöiden valvontaan.

Valvonnan kohteina ovat turvavyön käyttäminen taajamaliikenteessä, matkaviestimen käyttäminen ajon aikana sekä muut liikennerikkeet, joiden taustalla on kuljettajan huomion herpaantuminen liikenteessä.

- Turvavyön käyttämisessä on vielä parantamisen varaa etenkin auton takapenkillä. Lisäksi nuorten kuljettajien turvavyön käyttöastetta on saatava nostettua, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta toteaa.

Kuljettajan tarkkaamattomuus tarkoittaa huomion kiinnittämistä muuhun kuin ajotehtävään.Tarkkaamattomuus voi ilmetä esimerkiksi sähköpostin tai asiapapereiden lukemisena ajon aikana.

- Etenkin vaihtelevissa olosuhteissa vilkkaassa liikenteessä ajettaessa on tärkeää, että kuljettaja keskittyy vain ja ainoastaan ajoneuvon kuljettamiseen ja muun liikenteen seuraamiseen, Ajaste korostaa.

Valvontajakso on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) Euroopan laajuista Seat Belt -valvontateemaa.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo