Mikkeli ei saa omaa meppiä — Satu Taavitsainen: ”Jatkan normaalia elämää ja Esteryn toiminnanjohtajana"

Mikkeliläinen Satu Taavitsainen ei nouse varasijalta europarlamenttiin. SDP esittää EU-komissaariksi Jutta Urpilaista.

Jani Sourander

Satu Taavitsainen sai eurovaaleissa 13 360 ääntä.
Satu Taavitsainen sai eurovaaleissa 13 360 ääntä.

Toukokuun eurovaaleissa hyvin menestynyt mikkeliläinen Satu Taavitsainen ei nouse Euroopan parlamenttiin. 13 360 äänen saaliillaan Taavitsainen ylsi vaaleissa SDP:n ensimmäiselle varasijalle, mutta puolueen päätettyä esittää Jutta Urpilaista (sd.) EU-komissaariksi, paikka meppinä jää saamatta.

Taavitsainen onnittelee Urpilaista ja SDP:n tiistaina nimeämiä ministereitä.

— Meillä oli EU-komissaariksi kolme hyvää ehdokasta, joista yksi valittiin. Olin toiveikas, mutta ennakoin silti tätäkin lopputulosta — politiikka on tällaista. Vaalit eivät sentään ole koko loppuelämä.

Menestyminen on myös kykyä olla menettämättä innostustaan. — Satu Taavitsainen

Taavitsainen aikoo jatkaa elämäänsä normaalisti ja vetää henkeä. Seuraavia vaaleja on vielä turhan aikaista kaavailla, mutta luovuttamisestakaan ei ole puhetta.

— Jatkan toiminnanjohtajan pestissäni Esteryssä (Etelä-Savon hyvinvointijärjestöjen tuki), kuten olen jatkanut eduskuntavaaleista saakka. Muutoin elämä etenee leppoisasti töissä, perheen parissa ja kuntapolitiikassa, Taavitsainen kertoo.

— Menestyminen on myös kykyä olla menettämättä innostustaan.

Kauden 2015—2019 kansanedustajana ollut Taavitsainen oli ehdolla myös huhtikuun eduskuntavaaleissa, mutta ei tullut valituksi.