Uudessa monitoimijakeskuksessa kokeillaan täysin uudenlaista asiakaspalvelua - Nämä yritykset ja yhdistykset muuttavat torin reunalle

Torin laidalle tulee ikäihmisille, vammaisille ja omaishoitajille suunnattu täyden palvelun talo. Keskuksessa kokeillaan uudenlaista asiakaspalvelukokemusta.

Mari Koukkula

Työmaan vastaava mestari Juhani Koivula JL-Rakentajat Oy:sta ja rakennuttajakonsultti, toimitusjohtaja Olli Tirkkonen Suomen Controlteam Oy:sta tutkivat uuden monitoimijakeskuksen piirroksia. 

Mikkelin torin laidalle tulevaa Essoten uutta monitoimijakeskusta on alettu remontoida. Myös uuden monitoimijakeskuksen vuokralaiset on julkistettu. 

Anttilan talon toiseen kerrokseen siirtyy osa SPR:n toiminnasta sekä Mikkelin seudun muisti ry ja Mikkelin seudun omaishoitajat ja läheiset ry. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta perustaa tilaan vapaaehtoisvoimin pyöritettävän kahvilan. Kotihoitopalveluja tarjoava Geriwell Oy, fysioterapia- ja kuntoutusyritys Kuntopalvelu Oy sekä Vetrea Kotipalvelut Pelakuu muuttavat Anttilan taloon, kuten myös Kyyhkylä Oy:n hyvinvointipiste.

— Lisäksi Essote neuvottelee apuvälineitä tuottavan yrityksen kanssa tilan vuokraamisesta, kertoo OSSI-hankkeen päällikkö Jaana Koinsaari.

Essoten omasta toiminnasta torin laidalle muuttavat palveluneuvotoiminta eli muun muassa vammaispalvelut, ikääntyneiden sairaanhoitajan vastaanotto sekä OSSI-keskus, joka keskittyy omais- ja perhehoitoon. Anttilan talossa on jo lääkärikeskus Ikioma ja apteekki.

 Sijainti on kuntalaisille erittäin hyvä, sillä taksit lähtevät taloa vastapäätä, linja-autolla pääsee helposti paikalle ja parkkihalli on vieressä.

Asiakas ei vaihda huonetta vaan työntekijä

Toiseen kerrokseen rakennetaan iso aulatila, seurakunnan kahvila sekä yhdistysten ja yritysten toimitilat.

Aulasta ihmiset ohjataan odotuskäytävään, josta asiakkaat kutsutaan tapaamistiloihin. 

Keskuksen toimintatapa on Mikkelissä uudenlainen. Jos esimerkiksi sairaanhoitajan vastaanotolle tullut tarvitsee kotihoitoyrityksen työntekijää, kutsutaan työntekijä asiakkaan luokse. Asiakas ei liiku keskuksessa huoneesta toiseen.

Keskuksessa katsotaan myös tulevaisuuteen. Siksi aulaan tulee hyvinvointiteknologian esittelytila, jossa ikäihmiset pääsevät opettelemaan erilaisten digitaalisten laitteiden käyttöä.

Monitoimijakeskuksesta tulee noin 70 ihmisen työpaikka. Siellä odotetaan käyvän viikoittain noin 200 ihmistä.

— Sijainti on kuntalaisille erittäin hyvä, sillä taksit lähtevät taloa vastapäätä, linja-autolla pääsee helposti paikalle ja parkkihalli on vieressä, Koinsaari sanoo.