Alaikäinen mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Mikkelissä – Uhri raiskattiin ulkona tämän ollessa tiedottomassa tilassa

Tekijä itse oli raiskauksen tapahtuma-aikana 16-vuotias.

Vesa Vuorela

Rikos tapahtui viime vuonna.
Rikos tapahtui viime vuonna.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi alaikäisen miehen raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuodeksi ja 6 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi mies määrättiin suorittamaan 20 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Käräjäoikeuden mukaan mies raiskasi 15-vuotiaan tytön Mikkelissä vuonna 2019. Mies oli teon tehdessään 16-vuotias.

Ennen raiskausta tuomittu oli yleisellä paikalla kosketellut uhria tämän tahdon vastaisesti. Raiskaus tapahtui metsäpolulla.

Mies kiisti syytteet ja kertoi olleensa tapahtumien aikana niin humalassa, ettei muista tilannetta.

Uhri kertoi myöhemmin usealle henkilölle havahtuneensa tilanteessa siihen, että syytetty oli hänen kanssaan sukupuoliyhteydessä. Sukupuoliyhteys tapahtui vastoin uhrin tahtoa, sillä hän oli nukahtanut tai sammunut ennen sen aloittamista.

Raiskauksella ei ollut todistajia, mutta käräjäoikeus piti uhrin kertomusta uskottavana. Uhri oli kertonut tapahtuneesta pian teon jälkeen usealle ihmiselle. Myös keskusrikospoliisin ottamista näytteistä oli löytynyt uhrin DNA:ta.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi tuomittu määrättiin maksamaan uhrille kivusta, särystä ja kärsimyksestä yhteensä 4250 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.