Lähiruokaa some-ryhmästä? Etelä-Savossa viritellään uutta toimintaa

REKO-lähiruokarenkaita käynnistellään osaksi eteläsavolaista lähiruokatarjontaa.

Mari Koukkula

REKO-rengas on uudenlainen tapa tarjota lähiruokaa. Arkistokuva.

REKO-lähiruokarenkaita käynnistellään osaksi eteläsavolaista lähiruokatarjontaa.
Toimintamallissa tuotteiden tilaus ja markkinointi tapahtuvat suljetussa Facebook-ryhmässä. Ryhmään kuuluvat lähiruoan tuottajat ja ostajat tapaavat ennalta sovitulla paikalla tiettyyn ajankohtaan, ja kuluttaja saa tilaamansa tuotteet suoraan tuottajalta ilman välikäsiä.

Käytännössä lähiruoan tuottaja kertoo tarjonnastaan Facebook-ryhmän seinällä ja avaa mahdollisuuden tilata tuotteita. Kuluttaja ilmoittaa haluamansa määrän ja sitoutuu noutamaan tuotteet sovittuun hintaan.


— Tietääksemme Etelä-Savossa ei toimi vielä yhtään varsinaista REKO-rengasta. Meillä on maakunnassa myös hyvin suuria alueellisia eroja lähiruuan saatavuudessa. Kuluttajilta ja yrittäjiltä on tullut meille paljon toiveita toiminnan käynnistämisestä, kertoo Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten elintarvikeasiantuntija Kirsi Mutka-Paintola.

Etelä-Savossa lähdetään liikkeelle tunnustelemalla, löytyykö toiminnan aloittamiseen riittävä määrä kiinnostuneita kuluttajia ja tuottajia.


ProAgria Etelä-Savon hallinnoima Unelmakauppa-hanke järjestää yhdessä MTK Etelä-Savon kanssa REKO-lähiruokarenkaiden toiminnasta infotilaisuuden Juvan kunnanviraston valtuustosalissa 14.3. kello 18.30.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo