Kuntosaliketjujen hinnoissa huimia vuosittaisia eroja

Kuluttajaliiton vertailussa selvitettiin 13 kuntosaliketjun hintoja.

Soila Puurtinen

Kuluttajaliitto vertaili kuntosaliketjujen hintoja marraskuussa.

Kuntosaliketjujen hinnoissa on satojen eurojen vuosittaisia hintaeroja, selviää Kuluttajaliiton tekemästä hintavertailusta.

Liiton mukaan kallein ketju oli viime vuoden marraskuussa LadyLine ja edullisin Fitness24Seven.

Esimerkiksi Mikkelissä LadyLinen vuoden määräaikainen jäsenyys maksoi vertailun mukaan marraskuussa 828 euroa. Mikkelin Fressille 12 kuukauden määräaikaisen sopimuksen sai marraskuussa noin 820 euron hinnalla.

Fitness24Sevenille vuoden määräaikainen sopimus maksoi 319 euroa. Kuluttajaliiton projektityöntekijä Helmi Kärjä muistuttaa, että salin jäsenyys tulee kuitenkin halvemmaksi kuukausierissä.

- Kuukausittain maksettaessa vuoden hinnaksi tuli noin 259 euroa, mikä on sinänsä kummallinen juttu. Kannattaa myös muistaa, ettei Fitness24Seven tarjoa Mikkelissä ryhmäliikuntapalveluja, Kärjä kertoo.

Liitto muistuttaakin, ettei kuntokeskuksia kannata vertailla pelkän hinnan perusteella, sillä palveluissa on suuria eroja.

Vertailun kallein paikka Suomessa oli Turun LadyLine, missä vuoden treenien hinnaksi tulee 1020 euroa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.