”Oli hienoa nähdä, että tiede kiinnostaa” — Mikkelin Tieteen päivien osallistujamäärä ilahdutti järjestäjiä

Seuraavan kerran Tieteen päivät järjestetään Mikkelissä kahden vuoden kuluttua. Myös ensi vuodelle luvassa on pienempi tapahtuma tiedeteemalla.

Jaakko Avikainen

Helsingin yliopiston apulaisprofessori Hanna Tuomisto kertoi Mikkelin Tieteen päivillä, että viljellyn lihan yleistymistä on odotettu jo kymmenen vuotta.
Helsingin yliopiston apulaisprofessori Hanna Tuomisto kertoi Mikkelin Tieteen päivillä, että viljellyn lihan yleistymistä on odotettu jo kymmenen vuotta.

Mikkelissä viime viikolla järjestettyjen Tieteen päivien eri tilaisuuksissa kävi kolmen päivän aikana yhteensä runsaat 560 kuulijaa.

— Tieteen päivät onnistuivat erittäin hyvin. Oli hienoa nähdä, että tiede kiinnostaa. Järjestimme yhteensä 11 sessiota, joiden osallistujamäärät vaihtelivat, mutta sessioiden pitopaikat olivat myös hyvin erilaisia, kertoo tiedotteessa pääsihteeri Matti Malinen Mikkelin yliopistokeskuksesta.

Ajankohtaista asiaa tarjottiin muun muassa ilmastonmuutoksesta, liikenteen energiamurroksesta, sankaruudesta, nykyajan tutkimusmatkoista, soluviljellystä lihasta sekä hiilivapaasta Etelä-Savosta.

— Onnistuimme tavoittamaan hyvin eri-ikäisiä kuulijoita, ja se oli tavoitteenakin, kun ohjelmassa oli muun muassa tiedesatutunti kirjaston lastenosastolla, metsäsessio yliopistokeskuksella ja opettajien kanssa suunniteltuja kokonaisuuksia lukiolla, sanoo asiantuntija Ulla Jurvanen Mikkelin yliopistokeskukselta.

— Erityisesti kosmologi Syksy Räsäsen puheenvuoro kiinnosti ja veti kuulijoita salin täyteen. Myös yrttitutkija Bertalan Galambosin eläytyminen satutunnilla jäi mieleen. Näillä nyt saaduilla kokemuksilla on hyvä jatkaa seuraavan tiedetapahtuman suunnittelua.

Onnistuimme tavoittamaan hyvin eri-ikäisiä kuulijoita. — Ulla Jurvanen

Tieteen päivillä julkistettiin myös tunnustuksia. Vuoden 2019 Tieteenkesyttäjäksi valittiin Luomuinstituutin johtaja, maatalous- ja metsätieteiden tohtori Sari Iivonen ja Tieteenkesyttäjä junioriksi opiskelija Antti Asikainen Mikkelin lukiosta.

Tieteen päivillä julkistettiin myös Aalto-yliopiston International Business -kandidaattiohjelman Tieteen päivien teemaan ”Courage to be international” liittyvä paras kandidaattitutkielma. Sen teki opiskelija Kiira Kiesilä.

Helsingin Tieteen päivien tuottaja antoi kiitosta

Helsingin Tieteen päivien tuottaja Mandi Vermilä vieraili Mikkelin Tieteen päivillä.

— Tapahtuma oli toteutettu yhteistyössä useiden eri tahojen kanssa, jotka olivat panostaneet ohjelmaan ja tapahtumajärjestelyihin hurjasti. Mikkelin Tieteen päivillä oli hyvä henki ja erinomainen ohjelma, Vermilä kommentoi.

Seuraavat Tieteen päivät järjestetään kahden vuoden päästä, mutta pääsihteeri Malisen mukaan Mikkelissä toteutaan myös ensi vuonna hieman pienempi tapahtuma.