Mikkelin veturitallit synkempänä kuin koskaan - kurkista videolla Rendel-elokuvan kulisseihin

Pöytälaatikossa asunut unelma Rendel-elokuvasta on paisunut huikeisiin mittoihin. Ei tainnut jäädä indie-leffaksi, tuumaa Jesse Haaja.

Jaakko Avikainen

Rendelin Mikkelin kuvaukset alkoivat perjantaina veturitalleilla.
Rendelin Mikkelin kuvaukset alkoivat perjantaina veturitalleilla.

Viikonloppuna on kuvattu Jesse Haajan supersankarielokuva Rendelin ensimmäisiä oikeasti Mikkeliin sijoittuvia kohtauksia.

Kuvaajat, valaisijat maskeeraajat, puvustajat ja lukuisat muut noin 70-henkisestä Mikkelissä olevasta tuotantoporukasta valmistelevat kuvauksia ripeästi mutta määrätietoisesti. Kaikesta näkee, että kyseessä ei ole mikään viikonloppuprojekti.
– Eihän tästä näin iso pitänyt tulla, huokaisee Haaja into silmäkulmassa välttyen.

Samaan hengenvetoon hän kiittelee ääneen, että kaikki palaset ovat loksahtaneet paikoilleen. Meneillään on kuvausten 13. päivä ja kuvauspäiviä on jäljellä kolmisenkymmentä. Kovaa puurtamista ja lyhyitä yöunia. Olosuhteisiin nähden Haaja näyttää pirteältä.

Tyyneyden alta onnistumisen riemua hehkuva Haaja toteaa, että kuvaukset ovat menneet "hemmetin hyvin".
– Vielä ei ole oikeastaan ollut mitään epäonnistumisia. En olisi ikinä voinut uskoa, että tällaista tavaraa tulee. Tästä tulee oikeasti hieno elokuva.

Haajan unelman edetessä moni asia, kuten kansainvälinen levitys Black Lion Picturesin kanssa, on loksahtanut kohdilleen. Elokuvan budjettikin on kasvanut yli miljoonan euron.
– Ei tainnut jäädä indie-leffaksi, tuumaa Haaja.

Jaakko Avikainen

Jaakko Avikainen

Jaakko Avikainen

Mikko Kääriäinen

Mikko Kääriäinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet