Kansanedustaja Satu Taavitsainen jyrkkänä laturaivosta, vaatii Mikkelin hiihtäjien avustuksien lakkauttamista — ”Jätetään ladut vastedes tekemättä”

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Satu Taavitsainen väläyttää rajuja toimia, jos hiihtäjien käytöstavat eivät muutu.

Jani Sourander

Kansanedustaja Satu Taavitsainen vaatii Mikkelin hiihtäjiä tuomitsemaan laturaivon.
Kansanedustaja Satu Taavitsainen vaatii Mikkelin hiihtäjiä tuomitsemaan laturaivon.

Vilkas laturaivokeskustelu heräsi, kun Länsi-Savo uutisoi lauantaina hiihtäjän lyöneen hiihtoladun yli oikaissutta naista suksisauvalla Mikkelin Kalevankankaalla.

Kansanedustaja Satu Taavitsainen (sd.) kirjoittaa sunnuntaina Facebook-päivityksessään ”jos hiihtäminen tuottaa vihaista mieltä, niin jätetään ladut vastedes tekemättä.”

Vaikka suksisauvalla huitoneen mieshiihtäjän henkilöllisyys ei ole selvillä, Taavitsaisen syyttävä sormi osoittaa Mikkelin hiihtäjiä. Hän vaatii kommenteissaan Mikkelin hiihtäjät ry:n kaupungin avustusten poistamista, elleivät he saa jäsentensä käytöstapoja muuttumaan.

Taavitsainen vaatii seuralta toimia:

— Seura edustaa koko hiihtokulttuuria Mikkelissä. Toivon heidän tulevan julkisuudessa esiin ja tuomitsevan käytöksen ja selvittävän asian omiensa kanssa. Heidän on kerrottava selkeästi, etteivät hyväksy tällaista ja heidän jäsenenä ei voi olla laturaivoavat. Tiedossa on ihan heidän jäseniäänkin näissä raivoajissa.

Mikkelin hiihtäjien puheenjohtaja on Taavitsaisen puoluetoveri ja entinen kansanedustaja Arto Seppälä.

Taavitsainen viittaa kommenttiketjussa myös lapsensa kokemuksiin laturaivosta.

— Juttelin juuri oman lapseni kanssa, joka kertoi, että Rantakylässä hiihtäjämiehet ovat kiroilleet ja huutaneet hänelle ja hänen kavereilleen. Aivan sairasta!

Länsi-Savo ei tavoittanut Taavitsaista kommentoimaan Facebook-kirjoitteluaan.

Muokattu kello 22.20: Lisätty tieto Mikkelin hiihtäjien puheenjohtajasta.