Kangasniemeläiset saavat kirkkonsa takaisin – Kirkon remontti valmistuu, ja vihkiäisiä vietetään maaliskuussa

Sisäilmaongelmista kärsivän seurakuntakeskuksen tilanne on toistaiseksi auki.

Arja Reinikainen

Kangasniemen kirkon remontti on loppusuoralla. Kirkon vihkiäisiä vietetään maaliskuussa.
Kangasniemen kirkon remontti on loppusuoralla. Kirkon vihkiäisiä vietetään maaliskuussa.

Kangasniemen kirkon noin 3,5 miljoonaa maksava peruskorjaus on loppusuoralla. Kirkon vihkiäisiä vietetään sunnuntaina 15. maaliskuuta.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan kirkon piti olla käyttökunnossa jouluksi. Rakenteista löytynyt asbesti hidasti kuitenkin merkittävästi purkutöitä. Lisäksi kirkon kantavat rakenteet olivat ennakoitua heikommassa kunnossa.

Kirkkosalin alapohjan rakenteita joudutaan vahvistamaan ja lämpöeristystä parantamaan.

Merkittävä uudistus on kirkon lämmitysjärjestelmä. Suoran sähkölämmityksen korvaa maalämpö, joka otetaan käyttöön muutaman viikon sisällä.

Kangasniemen 200 vuotta vanhan kirkon peruskorjaus ei suinkaan pääty tähän. Edessä on vielä kirkon katon ja sadevesijärjestelmän uusiminen.

Vuosia sisäilmaongelmista kärsineen seurakuntakeskuksen tulevaisuus on toistaiseksi avoinna. Osa työntekijöistä on siirtynyt tekemään töitä Kangasniemen seurakunnan omistamiin tiloihin Tervaniemen tupaan.

Koska kirkko eikä myöskään seurakuntakeskus ole käyttökunnossa, seurakunnan tilaisuudet järjestetään kunnantalolla ja muun muassa hautaan siunaamiset tehdään joko kirkon pihapiirissä tai haudalla.

Seurakunta on neuvotellut korvaavien työtilojen ja kirkkoherranviraston palvelutilojen vuokraamisesta Kangasniemen kunnalta.

Kirkkoneuvosto käsittelee seurakuntakeskuksen tilannetta ja korvaavien tilojen mahdollista vuokraamista 29. tammikuuta kokouksessaan.