Kannabiskasvattamoita pyörittänyt Harry Bahne, 60, jätti vankilassa pilvenpolton taakseen — ja pääsi koevapauteen: "Ensimmäinen kerta 40 vuoteen selvin päin"

Huumausainerikoksista tuomittu Harry Bahne, 60, pääsi valvotussa koevapaudessa työskentelemään Mikkelin Viadian päiväkeskukseen. Bahne lopetti vankeusaikanaan noin 40 vuotta kestäneen pilvenpolttonsa.

Risto Hämäläinen

Huumausainerikoksista tuomionsa istunut Harry Bahne, 60, oli ammatiltaan maalausalan yrittäjä, mutta jäi työtapaturmaeläkkeelle loukattuaan olkapäänsä. Kannabiskasvattamoita pyörittänyt Bahne oli vankeusaikanaan myllyhoidossa. Hän pääsi valvottuun koevapauteen Mikkelin Viadian vapaaehtoiseksi. Nyt Bahne elää itselleen uudenlaista raitista arkea ja haluaa auttaa muita päihderiippuvaisia.

Kun Harry Bahne oli Naarajärven avovankilassa Pieksämäellä, hän kuuli mahdollisuudesta valvottuun koevapauteen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet