Pyhän Olavin pyhiinvaellusreitti kulkee rannikolta Pieksämäen kautta Savonlinnaan — Etapit kävelymatkan mittaisia

Reitin jatkamista rannikolta mantereelle ovat valmistelleet ja rahoittaneet kahdeksan Leader-ryhmää.

Pyhän Olavin pyhiinvaellusreitti kulkee rannikolta Pieksämäen kautta Savonlinnaan — Etapit kävelymatkan mittaisia

Kahdeksan Leader-ryhmän rahoittamassa hankkeessa on valmisteltu pohjoismaisen Pyhän Olavin pyhiinvaellusreitistön jatkamista rannikolta Savonlinnaan, tiedottaa Suomen Kylät ry.

Reitti kulkee myös Pieksämäen kautta.

Trondheimiin päättyvä Euroopan neuvoston sertifioima kulttuurireitti kulkee jo Turun saaristoon. Mantereella reitti yhdistää Pyhälle Olaville pyhitettyjä kohteita, ja sen varrelta löytyy nähtävää kulttuurista, historiasta, luonnosta, pyhiinvaelluksesta tai vaikka suomalaisuudesta kiinnostuneelle kulkijalle.

Brändi ja potentiaali kansainvälisille markkinoille on eurooppalaisen kulttuurireitistön osana jo olemassa.

Reitti on linjattu siten, että mahdollisten majapaikkojen väliin jäävä matka on korkeintaan 20 kilometriä, siis kävelymatkan verran.

Hiljentyminen ja luontomatkailu on nouseva trendi. Paikallisilla toimijoilla on mahdollisuus kytkeä reittiin olemassa olevia nähtävyyksiä ja kytkeä siihen täysin uusiakin juttuja.

Pyhän Olavin mannerreitti odottaa vielä hyväksyntää viralliseksi Olavin reitiksi. Siinä voi mennä muutama vuosi. Reitin linjaus on tehty ja seuraavaksi valmistellaan sen merkitsemistä.

Mannerreitin valmistelleen hankkeen päätösseminaari pidetään 11.joulukuuta Savonlinnassa. Se avaa hankkeen taustaa ja mahdollisuuksia, ja on seurattavissa myös etänä.

Lisätietoa ja reittiosuudet pääkohteineen löytyvät tästä.