Mikkeliläinen freelancer-toimittaja Marika Lehto on ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajaksi Vuoden juttu -kategoriassa

Ehdokkaaksi pääsyn perusteluissa Raakaa leikkiä - kullan kääntöpuoli -juttua kuvaillaan riipaisevaksi kuvaukseksi joukkuevoimistelun valmennuskulttuurin varjopuolista.

Kuvakaappaus MTV:n lähetyksestä

Ehdokkaat julkistettiin torstaina Helsingissä. Marika Lehto on kuvassa vasemmalla.
Ehdokkaat julkistettiin torstaina Helsingissä. Marika Lehto on kuvassa vasemmalla.

Mikkeliläinen freelancer-toimittaja ja Länsi-Savon entinen toimittaja Marika Lehto on ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajaksi Vuoden juttu -kategoriassa. Lehto kirjoitti viime vuonna Urheilulehteen artikkelin joukkuevoimistelun valmennuskulttuurista. Työryhmässä olivat mukana myös Mikko Marttinen, Tuomo Heiti ja Petri Lahti.

Ehdokkaaksi pääsyn perusteluissa Raakaa leikkiä - kullan kääntöpuoli -juttua kuvaillaan riipaisevaksi kuvaukseksi joukkuevoimistelun valmennuskulttuurin varjopuolista. Juttu nosti esiin kysymyksen siitä, kenen ehdoilla lasten ja nuorten kilpaurheilu toimii ja kuinka kovaa hintaa menestyksestä ollaan valmiita maksamaan. Jutun myötä esimerkiksi Suomen voimisteluliitto käynnisti sisäisen kurinpitomenettelyn valmentaja Titta Heikkilän mahdollisesta epäeettisestä käytöksestä.

Muut ehdokkaat Vuoden juttu -kategoriassa ovat Volkswagen-konsernin autojen turvavyöongelmia käsittelevä juttu sekä seksuaalista häirintää elokuva- ja teatterialalla käsittelevä juttu.

Muiden palkintokategorioiden ehdokkaat voit katsoa tästä.

Palkinnon saajat kerrotaan keskiviikkona 13. maaliskuuta. Voittoperusteena on merkittävä journalistinen teko palkinnon julkistusta edeltäneen vuoden aikana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat