Tulevana syksynä Mikkelin säästöt kohdistuvat myös peruskouluopetukseen – Taito- ja taideaineita, ympäristöoppia tai yläkoulun valinnaisaineita vähennetään

Peruskoulut: Mikkeli nipistää kaksi tuntia opetuksesta, mutta vielä ei ole päätetty, mistä aineista ja miltä luokkatasolta vähennys tehdään.

Anton Soinne

Mikkelissä on yli valtakunnallisen minimin tunteja muun muassa taito- ja taideaineissa.
Mikkelissä on yli valtakunnallisen minimin tunteja muun muassa taito- ja taideaineissa.

Mikkeli säästää peruskoulun oppitunneista osana yt-pakettia.

Kaupunginhallitus käsitteli joulukuussa päättyneiden yt-neuvottelujen säästöpaketin maanantaina 20. tammikuuta (LS 21.1.).

Neuvottelutulokseen sisältyneiden säästöjen joukossa on päätös vähentää annettavaa opetusta peruskouluissa.

Yle uutisoi 21. tammikuuta, että vähennys tehdään toisen luokan taito- ja taideaineisiin liittyvästä valinnaisesta opetuksesta sekä 3.–4. luokan ympäristöopin opetuksesta.

Näin säästöjen kerrottiin kohdentuvan kaupunginhallituksen hyväksymässä neuvottelutuloksessa.

Mikkelin kaupungin perusopetuksen kasvatus- ja opetusjohtaja Seija Mannisen mukaan oppituntien tarkempia vähennyskohteita ei kuitenkaan ole vielä virallisesti päätetty.

– Asia on vielä kesken. Kaksi tuntia otetaan, mutta aineet ja luokkatasot on vielä päätettävä kasvatus- ja opetuslautakunnassa, Manninen kertoo.

Kasvatus- ja opetuslautakunta kokoontuu 20. helmikuuta.

Mikkelin kaupungin sivistysjohtajan Virpi Siekkisen mukaan Mikkelin peruskouluissa on neljä ylimääräistä vuosiviikkotuntia, joista kaksi poistetaan säästötoimenpiteinä.

– Yli valtakunnallisen minimin vuosiviikkotunteja on taito- ja taideaineissa, yläkoulun valinnaisaineissa sekä ympäristöopissa. Minimin ylittävistä vuosiviikkotunneista vähennetään, Siekkinen sanoo.

Vähennyksillä on ilmoitettu saatavan 100 000 euron säästöt.