Poliisi partioi aktiivisesti Kalamarkkinoilla — voimia siirretty liikennevalvonnasta

Mikkelin Kalamarkkinoilla kiertää kaksi poliisipartiota. Aiempina vuosina poliisi on vain pistäytynyt tapahtumassa ajoittain.

Jaakko Avikainen

Mikkelin Kalamarkkinoilla kiertää kaksi poliisipartiota. Aiempina vuosina poliisi on vain pistäytynyt tapahtumassa ajoittain.

Poliisin valmiustason nosto näkyi lauantaina Mikkelin kalamarkkinoilla. Satamassa järjestettävässä yleensä häiriöittä sujuvassa tapahtumassa poliisipartiot ovat aikaisempina vuosina pistäytyneet vain ajoittain. Nyt markkinakäytävillä näkyi kaksi kahden poliisin virkapukuista partioita.

Puolenpäivän aikaan Kalamarkkinoilla Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli tapaamassa kansalaisia. Yksi partioista pysytteli Perussuomalaisten kojun lähistöllä.

Tapahtumassa partioineen ylikonstaapeli Jouko Laitisen mukaan valmiuden nosto näkyy muissakin yleisötilaisuuksissa. Itä-Suomen poliisilaitoksen alueella Kalamarkkinoiden lisäksi viikonlopun toinen suurempi tapahtuma on Kuopion kansainväliset suurmarkkinat.

— Voimia järjestyksenvalvontaan on siirretty esimerkiksi liikennevalvonnan puolelta, Laitinen kertoo.

Laitinen ei kommentoinut sitä, onko valmiuden noston vuoksi jouduttu myös työvuorojärjestelyihin.

Elina Alanne

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.