Kortiton rattijuoppo pakeni poliisia Rahulassa ja Visulahdessa — Poliisi levitti piikkimaton Viitostielle, mutta kuljettaja kääntyi sivutielle

Tuija Pauhu

Kortiton rattijuoppo pakeni poliisia Rahulassa ja Visulahdessa — Poliisi levitti piikkimaton Viitostielle, mutta kuljettaja kääntyi sivutielle

Rattijuoppo pakeni poliisia Mikkelissä myöhään perjantai-iltana. Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että mies ajoi ilman voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Mies hurjasteli poliisia karkuun Viitostiellä, Rahulassa ja Visulahdessa. Hän on vantaalainen ja syntynyt vuonna 1983.

Poliisin tiedotteen mukaan hieman kello 23 jälkeen tuli hätäkeskukseen ilmoitus Visulahden kohdalla Viitostiellä pohjoisen suuntaan epävarmasti ajavasta henkilöautosta.

Poliisi sai pysähtyneenä olleesta autosta havainnon Rahulan kohdalla. Poliisit huomattuaan auton kuljettaja meni välittömästi autoonsa ja lähti ajamaan Viitostietä pohjoiseen.

Kuljettajalle näytettiin pysähtymismerkkiä, mutta hän ei noudattanut sitä.

Pakeneva kuljettaja kääntyi Koskentaipaleentielle, jossa hän pääsi kääntämään auton maanottopaikalla. Hän lähti takaisin kohti Viitostietä.

Kääntyi ennen piikkimattoa, jäi kiinni pellolle

Koskentaipaleentien ja Kuopiontien risteyksestä auto kääntyi Mikkelin suuntaan. Auton kuljettaja ei edelleenkään noudattanut hänelle näytettyä pysähtymismerkkiä, vaan jatkoi ajoa etelään päin.

Auton nopeus oli suurimmillaan noin 170 kilometriä tunnissa alueella, missä rajoitus on 100 kilometriä tunnissa. Tertin kohdalla auton nopeus oli edelleen 160 kilometriä tunnissa, vaikka alueella on sallittu nopeus 60 kilometriä tunnissa.

Visulahden kohdalla oli poliisipartio piikkimaton kanssa, mutta kuljettaja kääntyi ennen sitä oikealle Purolaaksontielle. Kuljettaja jatkoi vielä hetken ajoaan Kalliomäenkujan ja Heikkalantien kautta Lampilaan, missä hän jäi kiinni pellolle.

Poliisi epäilee kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja rattijuopumuksesta. Häneltä otettiin verinäyte mahdollisen päihtymyksen toteamiseksi.

Myös Mäntyharjusta löytyi kaahari

Liikennepoliisin siviilimallinen moottoripyörä mittasi henkilöautolle huomattavan ylinopeuden Viitostiellä Mäntyharjussa perjantaina.

Eteläsuomalainen 28-vuotias mies ohitteli ajoneuvoja Vihantasalmen kohdalla olevalla ohituskaistalla. Hän ajoi suurimmillaan 176 kilometrin nopeudella alueella, jossa suurin sallittu nopeus on 100 kilometriä tunnissa.

Mies jäi kiinni noin kello 13 aikaan.

Poliisi epäilee kuljettajan syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Törkeä rattijuoppo Mikkelissä

Poliisipartio pysäytti ja puhallutti henkilöauton kuljettajan Nuijamiestenkadulla lauantaina kello 00.17 aikaan.

Autoa kuljettanut 71-vuotias mikkeliläismies puhalsi alkometriin 1,83 promillea. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.