Parikymppinen virolaismies kaahasi 161 kilometriä tunnissa Viitostiellä Mikkelissä

Pieksämäellä pysäytettiin ylinopeutta ilman ajokorttia ajanut mies jo 11. kerran.

Johanna Erjonsalo

Parikymppinen virolaismies kaahasi 161 kilometriä tunnissa Viitostiellä Mikkelissä

Noin 20-vuotias virolaismies autoili Viitostiellä Mikkelissä 161 kilometrin tuntivauhtia lauantaina. Poliisi mittasi lukemat tutkalla iltayhdeksältä Pitkäjärven kohdalla, jossa on 80 kilometrin nopeusrajoitus.

Mies oli liikkeellä henkilöautollaan ja hänet määrättiin samalla väliaikaiseen ajokieltoon. Nimikkeenä on törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Samana päivänä iltakuudelta Pieksämäellä tiellä 459 Montolassa poliisi mittasi 109 kilometrin lukemat niin ikään 80 kilometrin nopeusrajoitusalueella.

Ratissa oli 20-vuotias pieksämäkeläismies, jolla ei ole henkilöauton ajamiseen vaadittavaa B -luokan ajokorttia. Tämä on 11. ajokerta vuoden sisällä, kun poliisi tavoitti hänet ajoneuvon kuljettajana ilman ajo-oikeutta. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Alkoholilla ei ollut osuutta rikkomukseen. Teon nimikkeet ovat liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Poliisi määräsi ajokieltoon myös neljän aikaan sunnuntaiaamuna Pieksämäen Hällinmäessä ajaneen 20-vuotiaan savonlinnalaismiehen, joka puhalsi tarkkuusalkometriin tuloksen 0,99 mg litraa kohden.

Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.

Hirvensalmen Halkorannankujalla tavattiin noin 70-vuotias paikkakuntalainen mies henkilöautolla liikenteessä. Alkoholia oli veressä kello 9.30 aamulla 0.32 mg/litra.

Seurauksena oli ajokielto ja rattijuopumusepäily.