Mikkelin postimyymälä lakkautetaan — Tiloihin avataan pakettiautomaatti

Tiistaina päättyneissä yt-neuvotteluissa Posti päätti lopettaa lähes kaikki myymälänsä.

Taru Hokkanen

Mikkelin Raatihuoneenkadun posti on yksi 18:sta lakkautettavasta postimyymälästä.
Mikkelin Raatihuoneenkadun posti on yksi 18:sta lakkautettavasta postimyymälästä.

Mikkelin Raatihuoneenkadun postimyymälä lakkautetaan maaliskuuhun 2021 mennessä.

Myymälän kohtalo ratkesi Postin tiistaina päättyneissä yt-neuvotteluissa. Niissä päätettiin, että Posti lopettaa lähes kaikki myymälänsä Suomessa.

Mikkelin myymälä on yksi 18 lakkautettavasta myymälästä. Suomeen jää jäljelle kuusi Postin myymälää: kolme Helsinkiin sekä omansa Espooseen, Jyväskylään ja Rovaniemelle.

Samalla Posti irtisanoo enintään 106 työntekijää.

Mikkelistä etsitään yhteistyökumppania

Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen kertoo, että Mikkelin myymälän lakkautuksen tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Hänen mukaansa Posti alkaa välittömästi etsiä Mikkelistä yhteistyökumppania, joka ottaisi postipalvelut hoitaakseen myymälän lopettamisen jälkeen. Myös muilla paikkakunnilla, jotka menettävät postimyymälänsä, etsitään yhteistyökumppaneita tai muita palvelumalleja hoitamaan postipalveluja.

— Haemme Mikkelin alueella kumppaniratkaisua, mutta neuvottelut eri paikallisten toimijoiden kanssa käynnistyvät vasta nyt. Kuluu varmasti useita kuukausia, että yhteinen ymmärrys löytyy. Mitään nopeita muutoksia ei siis ole odotettavissa, Huttunen sanoo.

Posti Group kertoo tiedotteessaan, että paikallisten kumppaneiden palveluvalikoiman on tarkoitus olla täysin samanlainen kuin Postin omassa myymälässä.

Pakettiautomaatti Mikkelin myymälän tiloihin

Tyypillisesti Postin kumppanit ovat olleet ruoka- ja muita vähittäiskauppoja. Yksittäisiä Postin pisteitä sijaitsee myös erilaisissa kioskeissa ja matkailuyritysten tiloissa.

— Kokemukset osoittavat, että asiakkaille ruokakaupat ovat mieluisimpia postipisteitä. Toisaalta syynä ovat kauppojen hyvät aukioloajat, toisaalta asiakkaat tykkäävät hoitaa postiasioita samalla kun käyvät ruokaostoksilla, Huttunen kertoo.

Samalla, kun Postin myymälät katoavat katukuvasta, palvelupisteiden ja pakettiautomaattien määrää aiotaan lisätä. Tällä viikolla Mikkelin postimyymälän tiloihin avataan uusi Smartpost-automaatti, jossa pakettiasiakkaat voivat asioida omatoimisesti.

Vuoden 2019 maaliskuun lopussa Postin palvelupisteitä oli 2 062, ja ensi vuonna niitä pitäisi olla suunnitelmien mukaan yli 2 800.