Saimaa-stadiumi vaihtaa toimitusjohtajaa — Väistyvän Timo Welsbyn ja yhtiön hallituksen mukaan kyse ei ole potkuista

Welsby kuvailee monitoimihallin perustamista ja ensimmäistä toimintavuotta rankaksi ajaksi.

Jaakko Avikainen

Monitoimihalli Saimaa-stadiumia luotsannut Timo Welsby siirtyy asiantuntijatehtäviin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun.
Monitoimihalli Saimaa-stadiumia luotsannut Timo Welsby siirtyy asiantuntijatehtäviin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun.

Mikkeliläinen monitoimihalli Saimaa-stadiumi vaihtaa toimitusjohtajaa.

Yhtiön pääomistaja, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) tiedotti maanantaina, että Saimaa-stadiumi Oy:n hallitus avaa uuden toimitusjohtajan haun keväällä.

Kevättalvella 2018 avautuneen monitoimihallin tähänastinen toimitusjohtaja Timo Welsby siirtyy töihin Xamkiin.

Xamkissa Welsbyn on tarkoitus työskennellä uuden Wellbeing Management -koulutusohjelman parissa ja asiantuntijana projekteissa. Koulutusohjelman ensimmäiset opiskelijat aloittavat vuoden alussa Mikkelin kampuksella.

Welsby sanoo, että nopeassa työpaikan vaihdossa ei ole kyse potkuista.

— Tuskinpa olisin jatkamassa pääomistajan palkkalistoilla, jos olisi potkut annettu, Welsby sanoo.

Myös yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kalevi Niemi kertoo, että Welsbyn työsopimus purettiin yhteisymmärryksessä ja hyvässä hengessä.

— Ei tähän liity sillä lailla dramatiikkaa, Niemi sanoo.

Hallin ensimmäinen vuosi on ollut vaisu

Saimaa-stadiumin ensimmäinen vuosi on ollut hiljainen. Käyttäjiä on ollut toivottua vähemmän.

Länsi-Savon lokakuisessa haastattelussa Welsby nimesi yhdeksi syyksi kesän helteet, jotka houkuttelivat ihmisiä viettämään aikaa mieluummin ulkona kuin sisätiloissa. Hallin varusteluun kuuluu esimerkiksi kiipeilyseinä, trampoliineja ja skeittausalue.

Welsby kertoo työpaikan vaihdon liittyvän enemmän hänen omaan elämäntilanteeseensa kuin hallin heikkoon menestykseen.

— Ei käy kiistäminen, etteikö tässä olisi rankka kolmivuotinen takana. Mehut on otettu irti, ja tässä vaiheessa minulle sopii ihan hyvin, että tekee välillä jotakin muutakin, Weslby sanoo.

Toisaalta Welsbyn mielestä ei voi olettaakaan, että monitoimihallin toiminta lähtisi lentoon vielä yhdessä vuodessa. Samaa sanoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Niemi.

— Viime vuosi oli poikkeuksellinen, sillä se oli sisäänajovuosi. Sen pohjalta ei voi ennustaa vielä tulevaisuutta. Käynnistämisvaiheessa on aina ylimääräisiä kuluja, ja toisaalta seurat olivat jo aika lailla tehneet liikuntapaikkavarauksensa siihen mennessä vuotta, kun halli aukesi, Niemi sanoo.

Saimaa-stadiumin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on valittu yhtiön hallituksen jäsen, Xamkin kehityspäällikkö Hanna Kuninkaanniemi. Kuninkaanniemi oli mukana monitoimihallin suunnittelussa.

— Olen luvannut kaiken tukeni väliaikaiselle toimitusjohtajalle, ja tiistaina olen perehdyttämässä häntä tehtävään, Welsby sanoo.