Vihreiden varapuheenjohtajistoon pyrkivä mikkeliläinen Veli Liikanen joutuu jännittämään vielä yhden yön

Mikkeliläinen Veli Liikanen luonnehtii puolueen uutta puheenjohtajaa välittömäksi ja rehelliseksi.

Taru Hokkanen

Vihreiden puheenjohtajavaalissa kadonnut äänilaatikollinen aiheutti sen, että mikkeliläinen Veli Liikanen joutuu odottamaan sunnuntaihin saakka puolueen varapuheenjohtajavaalin ratkaisua.

Mikkeliläinen vihreiden kaupunginvaltuutettu Veli Liikanen, 38, kommentoi vihreiden puheenjohtajavaalia viivyttänyttä äänestyssekoilua inhmilliseksi, mutta median ja kokousedustajien kannalta inhottavaksi virheeksi.

Tuloksen piti tulla jo kello 14, mutta se tuli lopulta vasta kello 19.30. Laskenta viivästyi vihreiden käyttämän siirtoäänivaalitavan takia ja myös siksi, että yksi laatikollinen postiääniä oli jäänyt Helsinkiin.
— Tärkeintä on, että vaalit saatiin toimitettua asianmukaisesti eikä jälkipeleille jäänyt sijaa, Liikanen kuitenkin toteaa.

Aikataulun venymisen vuoksi puolueen varapuheenjohtajiston valinnat lykkääntyivät sunnuntaille. Mikkeliläinen on itse mukana tässä kisassa.
— Nyt joudun jännittämään vielä yhden yön, Liikanen totesi lauantai-iltana.

Emma Karin takana puheenjohtajavaaleissa seissyt Liikanen luonnehtii puheenjohtajaksi noussutta Touko Aaltoa välittömäksi ja rehelliseksi poliitikoksi, joka tuntee vihreän liikkeen hyvin.
— Touko korotti osakkeitaan paljon koko kampanjan aikana ja on kehittynyt viime vuosina paljon puhujana ja viestijänä, Liikanen sanoo.

Omia mahdollisuuksiaan puolueen varapuheenjohtajistoon Liikanen sanoo pitäneensä hyvinä alusta asti.
— Kisa tulee varmasti olemaan tasainen viimeistenkin valittujen osalta. Takanani on paljon porukkaa, mutta niin on muillakin.

Mikko Kääriäinen

Mikko Kääriäinen

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo