Mikkelin keskussairaalan edusta täyttyi pyöristä — Ensi viikolla pyöräparkit vähenevät sielläkin, sillä sairaalan työmaa sulkee pääoven

Keskussairaalan iso työmaa on ajanut henkilökunnan etsimään pyörilleen uusia paikkoja. Essote valmistelee ohjeistusta myös asiakkaille.

Vesa Vuorela

Tällaiselta näytti Mikkelin keskussairaalan edustalla maanantaina.

Mikkelin keskussairaalan pääsisäänkäynnin ympäristö on täyttynyt pyöristä. Asiaa on hämmästelty Länsi-Savon Sano se -palstallakin.

— Käykääpä joku kattomassa sairaalan edessä sitä polkupyörien merta. Autosta pääsy rollilla (sairaalaan) liki akrobatiaa. Eikö parkkihallissa ole varattu tilaa henkilökunnan pyörille vai onko liian pitkä matka työpaikalle, kirjoittaja kyselee. 

Essoten viestintäpäällikön Jouni Vauhkosen mukaan pyöriä on ollut sairaalan edustalla paljon ennenkin, mutta nyt niiden määrä on lisääntynyt sairaalan mittavan rakennustyömaan takia. Työmaan edetessä Mannerheimintien puoleiset pyöräparkit sairaalan takapuolella ovat vähentyneet.

Vauhkosen mukaan henkilökunnan pyörille olisi tilaa E- ja R-rakennuksen välisessä "solassa", jonne kuljetaan Mannerheimintieltä. Moni ei kuitenkaan ole vienyt pyöräänsä sinne, vaan jättänyt sen sairaalan edustalle pääovien läheisyyteen.

Essote valmistelee parhaillaan uutta ohjeistusta ja pyrkii löytämään sekä henkilökunnalle että asiakkaille lisää pyöräpaikkoja. Parkkien tarve lisääntyy ensi viikolla, kun sairaalan remontti etenee pääaulaan. Se tarkoittaa, että sairaalan pääovi on kiinni ainakin syyskuun loppuun ja pyörät on siirrettävä sen läheisyydestä muualle.

Pääoven ollessa kiinni sairaalaan kuljetaan muutama kymmenen metriä pääoven oikealla puolella olevasta B-ovesta. Sairaalaan pääsee myös päivystyksen kautta Pirttiniemenkadun puolelta.

Vesa Vuorela

Pyöriä on tällä hetkellä pysäköity sairaalan edustalla myös hyvin vapaisiin muodostelmiin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet