Mikkelin keskussairaalan päivystykseen on tullut tänä talvena erikoisen paljon katolta tippuneita: "Homma kannattaa jättää ammattilaisille"

Lumien pudottaminen olisi usein jätettävä ammattilaisten huoleksi, pohtii Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Jaakko Avikainen

Lumien pudotus kannattaa jättää ammattilaiselle, suosittelee terveydenhoidon ammattilainen. 
Lumien pudotus kannattaa jättää ammattilaiselle, suosittelee terveydenhoidon ammattilainen. 

Katolta tippumisia on tapahtunut Mikkelin seudulla tänä talvena poikkeuksellisen paljon. Lumikuorman takia ihmiset ovat poistaneet lumia katoilta omatoimisesti ja pudonneet lumien mukana itsekin.

Katolta tippuneita alkoi tulla Mikkelin keskussairaalan päivystykseen muutama viikko sitten, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä. Viikko sitten tapauksia tuli lähes päivittäin.

— Aikaisempina vuosina on ollut ihan yksittäisiä tapauksia, eivätkä ne ole liittyneet lumien pudotukseen. Nyt näkyy selkeä piikki siinä, että ihmiset ovat lähteneet itse pudottamaan lumia. Tapauksia seuratessa tuli mieleen, että homma kannattaa jättää ammattilaisille, kertoo Seppälä.

Lisäksi päivystykseen on tullut ihmisiä, joiden päälle on tippunut lunta katolta.

Seppälä kehottaa ihmisiä varovaisuuteen, sillä katolta tippuva lumi voi olla jäistä ja todella kovaa. Lunta on katoilla vielä paljon. Lämpötila nousee plussan puolelle tiistaina ja uudestaan viikonloppuna, joten lumien putoamisen riski kasvaa.