Suomenniemi-päivät ovat jo viikon mittaiset — Ulkoilmakonsertti järjestetään ensimmäisen kerran

Perinteisten pitäjäpäivätapahtumien joukkoon tuoreutta tuovat muun muassa ensimmäistä kertaa järjestettävä ulkoilmakonsertti.

Kimmo Iso-Tuisku

Suomenniemen kirkossa on sunnuntaina kirkkokonsertti.
Suomenniemen kirkossa on sunnuntaina kirkkokonsertti.

Suomenniemi-päivät ovat venyneet viikon mittaiseksi, ja tänä vuonna viikkoa vietetään 19. — 26. heinäkuuta. Perinteisten pitäjäpäivätapahtumien joukkoon tuoreutta tuovat muun muassa ensimmäistä kertaa järjestettävä ulkoilmakonsertti, puujalkakävelyn SM-kisat ja takakonttikirppis.

Suomen parasta puujalkakävelyn vauhtia mitataan lauantaina 21. heinäkuuta Salmenrannan pihalla Tapiosaaressa. Kisa alkaa kello 19.30.

Starttia ennen ehtii esiintymään ulkoilmakonsertissa lastenduo Mimi ja Kuku. Kisan jälkeen vuoron saa Kapa Montonen band ja illan pimetessä vielä bilebändi Twister.

Samana päivänä käydään tori- ja kirpputorikauppaa Myllysillan lavan parkkipaikalla. Tori ja takakonttikirppis on myyjille maksuton, ja kauppaa käydään kello 10—15.

Sunnuntaina järjestetään juhlajumalanpalvelus ja kirkkokonsertti Suomenniemen kirkossa. Solistina on sopraano Sanna Matinniemi ja häntä säestää pianisti Mirva Helske. Matinniemi on debytoinut Savonlinnan Oopperajuhlilla viime vuonna Aulis Sallisen Kullervo-oopperan Sisaren roolissa. Hänet muistetaan myös Kangasniemen laulukilpailuista.

Suomenniemi-viikko kokoaa yhteen alueen kesäasukkaat. Heidän kuulumisiaan ja toiveitaan kuullaan tiistaina 24. heinäkuuta Salmenrannan terassilla kello 19. Aluejohtokunta on kuulolla, miten Suomenniemeä voitaisiin parhaiten kehittää kesäasukkaan näkökulmasta. Mukana on myös Mökit kuntoon -hankkeen koordinaattori Anne Innanen.

Päivien rääppiäiset pidetään Ripatin myllyllä Karkauksessa maanantai-iltana 23. heinäkuuta. Omaishoitajien teatteriryhmä Virtapiiri esittää myllyllä katkelmia näytelmästä Kalliolta näkee selvemmin.

Suomenniemi-viikko
19.—26. heinäkuuta. Muista viikon tapahtumista saa tietoa Suomenniemi-viikon facebook-sivulla https://www.facebook.com/pg/Suomenniemipaivat.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet