Itä-Suomen poliisi ja tilintarkastusyhtiö KPMG selvittävät professorin sitouttamisrahoja

Länsi-Savo kertoi viime perjantaina, että Mikkelin kaupunki on maksanut vuosien ajan lisäpalkkaa LUT-yliopiston professorina toimineelle Mika Sillanpäälle.

Vesa Vuorela

Kaupunki aloitti sisäisen tarkastuksen professuurien rahoituksesta. Työn tekee tilintarkastusyhtiö KPMG.
Kaupunki aloitti sisäisen tarkastuksen professuurien rahoituksesta. Työn tekee tilintarkastusyhtiö KPMG.

Mikkelin kaupunki on aloittanut sisäisen tarkastuksen professori Mika Sillanpäälle maksetuista lisäpalkoista. Selvityksen tekee tilintarkastusyhtiö KPMG.

Kaupunginjohtaja Timo Halonen kertoo, että kaupunki haluaa selvityksen valmiiksi pikaisesti. Hän arvioi, että se valmistunee lähiviikkoina.

KPMG:llä on kaupungin kanssa vakituinen sopimus tarkastuksista.

Myös poliisi on kiinnostunut Sillanpään ja kaupungin elinkeinoyhtiö Miksei Mikkelin välisestä rahaliikenteestä ja sen perusteista. Rikoskomisario Timo Häkkinen Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että poliisi aloitti asiassa esiselvityksen viime perjantaina heti, kun asia oli tullut julkisuuteen.

Häkkinen ei ota kantaa mahdollisiin rikosnimikkeisiin: poliisi ylipäänsä selvittää, onko asiassa syytä epäillä rikosta.

Sopimusasiaa käsitellään käräjäoikeudessa

Länsi-Savo kertoi viime perjantaina, että Mikkelin kaupunki on maksanut vuosien ajan lisäpalkkaa LUT-yliopiston professorina toimineelle Sillanpäälle. Palkka on maksettu normaalin yliopiston maksaman kuukausipalkan päälle. Sopimukseen ei ole kirjattu mitään tarkkoja työtehtäviä, joita palkan vastineeksi edellytetään.

Kaupunki on käyttänyt Sillanpään lisäpalkkoihin kymmenen vuoden aikana yhteensä useita satoja tuhansia euroja. Rahat ovat tulleet kaupungin budjetista, ja ne on kierrätetty Miksei Oy:n kautta.

Sillanpää toimi LUT-yliopiston vihreän kemian laitoksen vetäjänä Mikkelissä viime vuoden joulukuuhun asti. Kun Sillanpään ja LUT:n sopimus yllättäen päättyi, myös Miksei Oy purki Sillanpään sopimuksen. Sillanpää riitautti sopimuksen purun, ja asia käsitellään Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Sillanpää ei ole halunnut itse kommentoida asiaa tässä vaiheessa julkisuuteen.