Sote-yrittäjät Sari Taipale ja Ville Haikarinen vetäytyvät sittenkin Suomenniemen Metsätähdestä — Kuka oikein ryhtyy pyörittämään ammatillista perhekotia?

Sote-alan ammattilaiset Sari Taipale ja Ville Haikarinen eivät ryhdykään pyörittämään ammatillista perhekotia Metsätähdessä.

Jaakko Avikainen

Essote onnistui löytämään lupaavan pariskunnan Metsätähteen ammatillisiksi perhehoitajiksi, mutta valitettavasti yrittäjäpariskunta perui tulonsa.
Essote onnistui löytämään lupaavan pariskunnan Metsätähteen ammatillisiksi perhehoitajiksi, mutta valitettavasti yrittäjäpariskunta perui tulonsa.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset Sari Taipale ja Ville Haikarinen ovat päättäneet vetäytyä Suomenniemelle tulostaan.

Yrittäjäpariskunta ei ryhdykään pyörittämään ammatillista perhekotia Metsätähdessä. Taipale ja Haikarinen vahvistivat ratkaisunsa Länsi-Savolle sähköpostitse. He eivät halua kommentoida Metsätähdestä vetäytymistään sen enempää.

Länsi-Savo uutisoi viime viikolla, että yrittäjäpariskunta, sote-kuntayhtymä Essote ja Mikkelin kaupunki neuvottelivat sopimuksista. Yrittäjien ja Mikkelin kaupungin näkemykset kiinteistön remonttitarpeista erosivat huomattavasti toisistaan.

Osapuolille oli myös epäselvää, kuka oikein maksaa muutostyöt.

— Perhehoidossa tärkeä kodinomaisuus ei toteudu pinnoiltaan ikääntyneessä kiinteistössä. Avainkysymys on sen kunnostaminen: yhteiskäytössä olevissa tiloissa tarvitaan ainakin pinta- ja keittiöremontti. Perhehoitajien tiloista pitää olla kulkuyhteys perhekodin tiloihin, Haikarinen sanoi Länsi-Savon haastattelussa.

Essote on pitkään etsinyt perhehoitajia Suomenniemelle. Sote-yhtymä päätti viime vuonna, että tehostettua palveluasumista ei enää jatketa Metsätähdessä.

Mikkelin seudulla ei ole tällä hetkellä ikäihmisten ammatillisia perhekoteja. Pertunmaalla toiminut Ruuhilammen perhekoti sulki ovensa helmikuun lopussa.