Satu Taavitsainen nousi sittenkin kansanedustajaksi - katso video tunnelmista

Mikkeliläinen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Satu Taavitsainen (sd.) on Etelä-Savossa demareiden ykkösnainen.

Satu Taavitsainen poseerasi iloisesti kampanjapäällikkönsä Raine Lehkosen kanssa vaali-iltana Mikkelin työttömien tiloissa.
Satu Taavitsainen poseerasi iloisesti kampanjapäällikkönsä Raine Lehkosen kanssa vaali-iltana Mikkelin työttömien tiloissa.

Mikkeliläinen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Satu Taavitsainen (sd.) keräsi eduskuntavaaleissa 5 419 ääntä ja otti kirkkaasti kansanedustajan paikan. Hän on Etelä-Savon demareiden ykkösnainen ja jätti taakseen istuvat kansanedustajat Jouni Backmanin ja Pauliina Viitamiehen, jotka molemmat putosivat nyt eduskunnasta.

Taavitsainen oli menestyksestään tuoreeltaan häkeltynyt ja uskoi pääsevänsä sinuiksi uuden tehtävän kanssa sitä kotvan sulateltuaan.

– Haluan lausua äänestäjilleni vilpittömän kiitoksen. Suhtaudun hyvin vakavasti saamaani luottamukseen ja tulen tekemään kansanedustajana parhaani.

Taavitsainen sanoo saaneensa vaalikampanjansa aikana valtavasti tukea tapaamiltaan ihmisiltä. Heidän kanssaan käydyt keskustelut olivat parasta, mitä hän on evääkseen kansanedustajan työhön saanut.

– Keskustelut ihmisten kanssa ovat se ruisleipä, joka pitää minut tiellä. Olen saanut kannattajiltani vahvan viestin, että haluni puolustaa heikoimpia on oikea valinta. Siitä aion pitää kiinni.

Marika Lehto

Luetuimmat