Naisvuoren uimahalli tulossa harjannostajaisvaiheeseen — Peruskorjauksen on määrä valmistua ensi hallikauden alkuun

Peruskorjauksessa hallista tehdään esteetön.

Mikkelin Naisvuoren uimahalli sijaitsee kallion sisään louhitussa luolassa. Kuva on vuodelta 2014.
Mikkelin Naisvuoren uimahalli sijaitsee kallion sisään louhitussa luolassa. Kuva on vuodelta 2014.


Mikkelin Naisvuoren hallin peruskorjauksen harjannostajaisia vietetään ensi perjantaina. Korjaus aloitettiin syyskuussa 2016 ja sen suunniteltu valmistumisaika on ensi elokuun 25. päivä.

Mikkelin Naisvuoren uimahalli sijaitsee kallion sisään louhitussa luolassa. Uimahalli on valmistunut vuonna 1971. Uimahallissa on tehty vuosittain vain välttämättömiä korjaus- ja huoltotoimenpiteitä, mutta täydellistä peruskorjausta ei ole aikaisemmin tehty.

Korjauksessa uimahalli uusitaan perusteellisesti. Kaikki tilat käydään läpi ja myös huonejärjestyksiä muutetaan. Kaikki pinnoitteet, kalusteet ja varusteet uusitaan.
Mittava kokonaisuus on myös vanhentuneen talotekniikan eli ilmanvaihtolaitteiden, vesijohtojen, viemäreiden ja sähkölaitteiden uusiminen. Erikoistekniikan osalta uusitaan myös vedenkäsittely- ja allaslaitteet.

Asiakkaiden kannalta yksi pääteemoista on ollut esteettömyys. Koska uimahalli sijaitsee syvällä luolassa, on asiakas tätä ennen joutunut sisään tullessaan kulkemaan useampienkin portaiden kautta. Nyt uimahalli tehdään kevythissien avulla sellaiseksi, että myös liikuntarajoitteiset pääsevät ulko-ovelta altaalle asti omatoimisesti ilman avustajaa.

Peruskorjattavan alueen laajuus on 1 875 neliömetriä ja tilavuus 9 050 kuutiometriä. Koko hankkeen kustannusarvio on 3,1 milj euroa.
Peruskorjauksen pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehtitoimisto Sajaniemi Oy Mikkelistä. Rakennustöiden pääurakoitsija on Karjalan Rakennus ja Maalaus Oy Lappeenrannasta.

Uusimmat uutiset