Uuden liikuntahallin rakentaminen alkaa Pieksämäellä ensi vuonna — Vanhan urheilutalon kohtalo pitäisi ratkaista pikaisesti

Päättäjien niskaan puhaltavat terveysviranomaiset, jotka vaativat selvitystä siitä, onko rakennus tarkoitus kunnostaa vai purkaa.

Arja Reinikainen

Tekninen lautakunta käsittelee huomenna tiistaina vanhan urheilutalon tulevaisuutta.
Tekninen lautakunta käsittelee huomenna tiistaina vanhan urheilutalon tulevaisuutta.

Pieksämäen vanhan urheilutalon kohtalo on edelleen auki.

Asia on jälleen kerran teknisen lautakunnan käsiteltävänä huomenna tiistaina.

Päätöksen tekoa vauhdittanee se tieto, että uuden liikuntahallin rakennuttaja Wasa Group Oy on ilmoittanut 6. marraskuusta päivätyllä kirjeellään, että uuden liikuntahallin rakentaminen alkaa ensi vuonna.

Uuden hallin on määrä valmistua vuoden 2021 aikana.

Asiaa valmistellut tekninen johtaja Tapani Mähönen esittää, että urheilutaloa ei peruskorjata liikuntakäyttöön.

Esityksen mukaan kaupungin pitäisi kuitenkin selvittää urheilutalon uusiokäyttömahdollisuudet, julkisivujen suojelusta poikkeaminen ja myös purkamisvaihtoehto.

Mähösen esityksen mukaan myyntiäkin tulisi harkita niin, että myynti ei aiheuta kaupungille väestönsuojan rakentamistarvetta.

Urheilutalon yhteydessä on ennestään väestönsuoja, mutta sen käyttäminen jatkossa vaatisi peruskorjausta.

Niskaan puhaltavat terveysviranomaiset

Päättäjien pitäisi pikaisesti päästä yksimielisyyteen urheilutalon kohtalosta.

Niskaan puhaltavat terveysviranomaiset, jotka vaativat vuodenvaihteeseen mennessä kaupungilta selvitystä siitä, onko rakennus tarkoitus kunnostaa vai purkaa.

Jos kaupunki päättää pitää rakennuksen käytössä vielä useita vuosia, edellytyksenä on, että perusteellinen remontti tehdään 31. heinäkuuta 2022 mennessä.

Selvityksen mukaan urheilutalon peruskorjaus tulisi maksamaan minimissään 1,3 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus päätti palauttaa urheilutalon kohtalon teknisen lautakunnan käsiteltäväksi syyskuussa. Tekninen lautakunta ei kuitenkaan lokakuun kokouksessaan päässyt yksimielisyyteen asiassa, vaan jätti asian pöydälle.

Huvilakadun ja Karjalankadun risteykseen nousevaan halliin tulee ennakkotietojen mukaan ainakin kaksi salibandykenttää sekä mahdollisuus lentopalloon, sulkapalloon, koripalloon ja käsipalloon.

Hallin rakentamis- ja ylläpitokustannuksista vastaa hankkeen rahoittaja. Operaattori eli Pieksämäen Kunnonkeskus vastaa tilojen vuokraamisesta iltaisin ja viikonloppuisin.

Kaupunki ostaa ainoastaan päivävuorot koulujen toiminta-aikoina. Järjestely maksaa kaupungille 248 000 euroa vuodessa.

Uutista muokattu klo 14.35. Urheilutalon yhtydessä on väestösuoja, mutta myös sen käytön edellytyksenä olisi peruskorjaus.