Lappeenrannnan teknillisen yliopiston hallitus valitsi Juha-Matti Saksan yksimielisesti jatkokaudelle

Jatkokausi päättyy vuoden 2022 lopussa.

Elena Liseytseva

Juha-Matti Saksa (vas.) jatkaa rehtorina ainakin vuoden 2022 loppuun. Kuvassa Saksa yliopiston hallituksen puheenjohtajan Tuomo Rönkön kanssa kesällä 2016. Arkistokuva.
Juha-Matti Saksa (vas.) jatkaa rehtorina ainakin vuoden 2022 loppuun. Kuvassa Saksa yliopiston hallituksen puheenjohtajan Tuomo Rönkön kanssa kesällä 2016. Arkistokuva.

Juha-Matti Saksa jatkaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtorina seuraavalle kaudelle. Yliopiston hallitus valitsi Saksan,43, jatkokaudelle yksimielisesti. Vuodesta 2016 rehtorina toimineen Saksan nykyinen kausi päättyy tämän vuoden lopussa.

Hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö kertoo yliopiston tiedotteessa, että Saksa on tehnyt merkittävää työtä sekä yliopiston että siihen liittyvien ammattikorkeakoulujen strategian eteenpäin viemisessä ja kokonaisuuden johtamisessa.

— Konsernistrategiamme tavoittelee kasvua kaikille korkeakouluille, ja yhteiset tavoitteet liittyvät elinkeinovaikuttavuuteen, kansainvälisyyteen ja koulutuspolkuihin. Niissä tavoitteissa olemme päässeet Saksan johdolla hienosti alkuun.

Saksa puolestaan sanoo haluavansa edesauttaa yliopistoa tekemään kansainvälisesti vaikuttavaa tiedettä ja akateemista koulutusta yliopiston ydinaloilla, joita hänen mukaansa ovat puhdas energia ja vesi, kiertotalous sekä kestävä liiketoiminta ja yrittäjyys.

— Uskon yhdessä tekemisen voimaan ja yrittäjämäiseen tapaan työskennellä. On motivoivaa nähdä myös konserniyhteistyömme tuomat mahdollisuudet yhdessä Lahden ammattikorkeakoulun ja Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa.

Saksan jatkokausi päättyy vuoden 2022 lopussa.

Lappeenrannan teknillinen yliopisto toimii myös Mikkelissä, jossa sillä on mm. bioenergian tutkimusryhmä, vihreän kemian laboratorio ja yrittäjyyden tutkimusryhmä.

Juha-Matti Saksa on lähtöisin Mikkelistä.

Juttua muokattu 12.29: Täydennetty tietoja Mikkelin osalta ja muokattu kieliasua.