Pukeutuminen ei ole ikäkysymys — Vuolingonhovin palvelukodin väki Mikkelissä pisti vanhustenviikon ja Roosa nauha -päivän kunniaksi pinkiksi

Palvelukodin asukkaat ja henkilökunta kaivoivat vaatekaappejaan ja pistivät pystyyn muotinäytöksen.

Arja Reinikainen

Catwolkille asteli muun muassa maanteiden kuningas Teuvo Kämppi rockhenkiseen nahkarotsiin, tyylikkäisiin aurinkolaseihin ja pinkkiin motoristin huiviin sonnustautuneena daaminaan lähihoitaja Anna-Maija Koivisto.

Vuolingonhovin palvelukodissa Mikkelissä vanhustenviikko huipentui perjantaina muotinäytökseen.

 Perjantaina vietettiin myös valtakunnallista Roosa nauha -päivää, joten muotinäytöksenkin teemana oli sekä henkilökunnan että talon asukkaiden lempiväri pinkki.

Catwolkille asteli muun muassa maanteiden kuningas Teuvo Kämppi rockhenkiseen nahkarotsiin, tyylikkäisiin aurinkolaseihin ja pinkkiin motoristin huiviin sonnustautuneena.

Lähihoitaja Anna-Maija Koivisto oli pukeutunut 1960-luvun henkeen. Lyyli Hahdon asua piristivät Roosa nauha -päivän kunniaksi pinkit kukat.

Talon vanhin asukas 104- vuotias Lyyli Hahto todisti, ettei pukeutuminen ole ikäkysymys. Rouvan tyylikästä hattua somistivat pinkit kukat.
Kaikki muotinäytökset vaatteet ja asusteet ovat löytyneet talon asukkaiden ja henkilökunnan omista vaatekaapeista.

  Päivän teeman mukaisesti vaaleanpunaista väriä vilahteli  myös muotinäytöstä seuraavan yleisön ja henkilökunnan vaatetuksessa ja asusteissa.
— Tapahtuman järjestämisellä haluamme herätellä tietoutta rintasyövästä ja samalla tuoda piristystä meidän kaikkien arkeen, toteaa sairaanhoitaja Mia Mattila.

Valtakunnallisen Vanhustenviikon teema on Iloa toimeliaisuudesta. Teemaa juhlistetaan koko vuoden.
Muotinäytös on yksi esimerkki Vuolingonhovin palvelukodin tempauksista.
— Pyrimme järjestämään viikottain ohjelmaa, joka tuo vaihtelua arkipäivään. Tälläkin viikolla olemme ulkoilleet ja istuttaneet kanervia tuomaan väriä pihalle, kertoo Mattila.

Jenny Ylönen ja lähihoitaja Maija Vornanen esittelivät koreita kukkamekkojaan Heili Karjalasta -humpan tahtiin.

Luetuimmat