Mitä kuuluu: Unelmahäissä yleisön hurmanneet mikkeliläiset Eetu ja Sonja Autere miettivät nyt, pitäisikö ratsutilan toimintaa laajentaa

Karvaiset lapset eli hevoset täyttävät ison osan Autereiden elämästä. Länsi-Savo kysyy kuulumisia ihmisiltä, joista on vuonna 2018 tehty juttuja.

Vesa Vuorela

Sonja Autere (entinen Liukkonen) ja Eetu Autere viihtyvät hevosten parissa, vaikka aluksi Sonja eläimiä vierastikin.  Kuvassa tallin hevosista Phi Paciano ja Kara Galip.
Sonja Autere (entinen Liukkonen) ja Eetu Autere viihtyvät hevosten parissa, vaikka aluksi Sonja eläimiä vierastikin. Kuvassa tallin hevosista Phi Paciano ja Kara Galip.

Unelmahäät-ohjelmassa yleisöä ihastuttanut mikkeliläinen pariskunta Eetu ja Sonja Autere saivat kesällä 2017 lämminhenkiset, televisioidut maalaishäät.

Pariskunta sai runsaasti kehuja sosiaalisessa mediassa.
Positiivista palautetta tuli muun muassa siitä, että hääpari ei riidellyt ohjelmassa lainkaan. Entä nyt, kun häistä on kulunut puolitoista vuotta?

— Ollaan edelleen yhtä hyvässä sovussa ja yhtä hyvin jakaantuu työt. Kun kaikesta on selkeästi sovittu etukäteen, ei tule mitään kränää ja sopu pysyy, Eetu Autere kuvailee pariskunnan eloa.

Ohjelman katsojat kehuivat Autereita esimerkiksi suloiseksi ja toisilleen sopivaksi pariksi. Eetu Autere kertoo, ettei itse juurikaan seuraa somea.

Ihmiset tunnistavat

Moni ennestään tuntematon on kuitenkin tullut vastaan ja kertonut tunnistaneensa Autereen julkisuudesta.
— Kaikkea myönteistä on tullut, vaikka aluksi pelkäsin, että tulee jotain negatiivista höpölöpöä.

Moni on myös tullut kyselemään Autereen harrastuksesta, historiallisesta ratsastuksesta, johon liittyy muun muassa ratsastusjousiammunta.

Autereen omalla sukutilalla oli viime syksynä ratsastusjousiammuntakurssi, jonka veti turnajaislajien Suomen ja Euroopan mestari Marko Suhonen.

Tällä hetkellä Autereen pariskunta pohtii, pitäisikö ratsastustilan toimintaa laajentaa esimerkiksi ratsastuskoulun suuntaan, vai jatkaa toimintaa pienimuotoisena.

Hevosia Autereilla on tilallaan Mikkelin Rahulassa kahdeksan, joista omia on kuusi.

Sonja käy ansiotyössä,
Eetu hoitaa tallia

Eetu Autere pitää historialliseen ratsastukseen liittyviä tunteja, mutta enimmäkseen niin sanottuja tavallisia ratsastustunteja.
— Sonja käy asiakaspalvelutyössä ulkopuolisella työmaalla, minä hoidan päivisin tallin, Eetu Autere kertoo.

Tällä hetkellä ratsastustilan pyörittämisestä saadut tulot riittävät Autereille lähinnä tilan ylläpitoon.

Pariskunnan alkutaipaleella hevosia kammonnut Sonjakin on miehensä mukaan kehittynyt jatkuvasti varmemmaksi ratsastajaksi.

— Tekemällä oppii. Alkuun Sonja ei välittänyt akateemisesta ratsastuksesta. Hän halusi vain rallittaa maastossa, mutta on nyt tullut jopa mukaan ratsastustunneille ja ollut aktiivisempi silläkin saralla. Olen saanut hänestä ratsastuskaverin itselleni, Eetu Autere iloitsee.

Avioliiton solmiminen on Eetu Autereen mukaan tuonut vakautta parisuhteeseen, vaikka elo muuten sujuu entiseen tapaan.

— Ei tarvitse koko ajan jännittää sitä, että jos tekee jonkin kämmin, niin jättääköhän toinen minut heti. Olemme aina aika avoimesti puhuneet kaikista asioista, jos jokin harmittaa tai mietityttää, mutta nyt ehkä vielä helpommin. Ei ole mitään kynnyksiä eikä luurankoja kaapissa.

Jälkikasvustakin Autereet ovat keskustelleet, mutta ennen sitä olisi tehtävä ratkaisuja ratsastustilan suhteen.

— Nyt on niin paljon niin sanottuja karvaisia lapsia. Ensin olisi tiedettävä, mihin suuntaan tallia lähtee kehittämään, Eetu Autere summaa.

Länsi-Savo kysyy kuulumisia ihmisiltä, joista on vuonna 2018 tehty juttuja. Juttusarjan osat löytyvät täältä.

Juttuun on korjattu ratsastusjousiammuntakurssin vetäjän nimi 3.1. kello 8.02.