Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtajan vaali jakoi sekä demarileirin että valtuuston — Äänestyksen jälkeen Arto Seppälä nousi puheenjohtajaksi

Demareiden Arto Seppälä nousi muiden puolueiden äänillä ohi demareiden virallisen ehdokkaan Soile Kuitusen.

Vesa Vuorela

Arto Seppälä on Mikkelin kaupunginhallituksen uusi puheenjohtaja.
Arto Seppälä on Mikkelin kaupunginhallituksen uusi puheenjohtaja.

Markku Aholaisen seuraajan valinnasta tuli dramaattinen näytelmä Mikkelin kaupunginvaltuustossa. Kaupunginhallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin lopulta Arto Seppälä (sd.). Äänestyksessä hän voitti Soile Kuitusen (sd.) äänin 30—20, yksi äänesti tyhjää.

Aholainen (sd.) pyysi toukokuussa eroa valtuuston jäsenyydestä ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävästä Lappeenrannan yrittäjätapahtumassa alkaneen kohun jälkeen.

Puheenjohtajan vaali oli poikkeuksellinen, sillä demareiden Seppälä valttiin muiden puolueiden äänillä vastoin demareiden virallista kantaa. Vaali käytiin suljettuna lippuäänestyksenä, joten tarkaa tietoa äänten jakautumisesta ei tiedetä.

SDP:n valtuustoryhmän esitys uudeksi kaupunginhallituksen jäseneksi oli Petri Tikkanen ja uudeksi kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Soile Kuitunen.

SDP:n Paavo Barck kuitenkin esitti sekä uudeksi jäseneksi että puheenjohtajaksi Arto Seppälää. Barck perusteli ehdotustaan kahden edellisen valtuustovuoden aikana Mikkelin kunnallispolitiikassa tapahtunutta menoa.

— Tässä on ollut kiviä kengässä, Barck sanoi.

Demareista sekä Raine Lehkonen että ryhmän puheenjohtaja Satu Taavitsainen muistuttivat valtuustoa siitä, että toisten ryhmien tekemiä valintoja on ollut tapana kunnioittaa.

— Olemme vaarallisella tiellä, jos ryhdytään valitsemaan vastoin muiden ryhmien yksimielisiä ehdotuksia, Lehkonen sanoi.

Taavitsainen muistutti, että demareilla on vain yhdet ehdokkaat tehtäviin ja heidät on valittu Mikkelin kunnallisjärjestön kokouksessa.

Aholaisen seuraajasta äänestettiin kahdessa vaiheessa. Ensi äänestettiin kaupunginhallituksen jäsenestä. Valituksi tuli Arto Seppälä 30 äänellä, kun Petri Tikkanen sai 18 ääntä ja kolme äänesti tyhjää.

SDP:llä on 51 jäsenen valtuustossa 14 edustajaa.

Ennen kuin kaupunginhallituksen jäsenestä ja puheenjohtajasta äänestettiin, valtuusto ehti myöntää Aholaiselle ero valtuuston jäsenyydestä. Valtuustoon nousee hänen tilalleen SDP:n ensimmäinen varavaltuutettu Ulla Leskinen.

Valtuuston kokous jatkuu. Myöhemmin tänään päätetään muun muassa lentokentän kohtalosta ja hyväksytään viime vuoden tilinpäätös.

Luetuimmat