Lasten elokuvakisa ratkesi - mikkeliläiset tulivat toiseksi

Tavoitteena oli voitto, mutta se meni helsinkiläistytöille.

Antero Teittinen

Mikkeliläispojilla on työnjako elokuvien tekoon.Yhdessä käsikirjoitetaan, Topias Uusiheimo kuvaa ja Tatu Hämäläinen näyttelee.
Mikkeliläispojilla on työnjako elokuvien tekoon.Yhdessä käsikirjoitetaan, Topias Uusiheimo kuvaa ja Tatu Hämäläinen näyttelee.

Mikkeliläispojat sijoittuivat toiseksi Tuotantoyhtiö Amazementin järjestämässä lasten ja nuorten valtakunnallisessa Kaikki kuvaa -elokuvakilpailussa.
Kaikki kuvaa -gaala esitettiin Yle TV2:lla lauantaiaamuna.

Mikkeliläiset 14-vuotiaat Topias Uusiheimo ja Tatu Hämäläinen selviytyivät finalistien joukkoon fiktioelokuvallaan Marketta. Se kertoo iäkkään hienon leidin päivästä, joka alkaa tavallisesti, mutta jatkuu yllättävästi.

Poikien tavoitteena oli voitto, sillä he osallistuivat kisaan jo viime vuonna. Silloinkin lohkesi finaalipaikka.

Fiktiosarjan voittajaksi ohjaaja Johanna Vuoksenmaa ja näyttelijä Ilona Huhta julistivat helsinkiläistyttöjen Yksinäiset-draaman.

Kilpailuun osallistui yli 280 elokuvaa. Finaaliin ylsi 18 elokuvaa ja tekijät kutsuttiin palkittaviksi gaalaajuhlaan.

Gaalan voi katsoa Yle Areenassa ja kilpailuelokuvat Kaikki kuvaa -sivustolla.

Dokumenttisarjassa dokumentaristi Susanna Helke palkitsi nykyajan maaseudun arkea ansiokkaasti esittelevän kuopiolaisen teoksen Kadonneitten pipojen arvoitus.

Harrastevideosarjassa hiihtäjä, olympiamitalisti Aino-Kaisa Saarinen nosti visuaalisen espoolaisen parkour-elokuvan Our Way ylitse muiden. Ylen sponsoroimassa animaatiosarjassa kirkkaimman palkinnon nappasi 8-vuotiaan helsinkiläistytön yksin askartelema pala-animaatio Superkarkki.

Porilainen lasten oikeuksia puolustava Lapsi on lapsi (L.O.L.) kruunattiin sekä pop-artisti Tuulin valitsemana musiikkivideosarjan voittajana että yleisön suosikkielokuvana.

Kilpailun kuudes sarja oli koulujen sisäilmaongelmiin kerrankin lasten näkökulmasta keskittynyt ”Haista home”, jossa tyyli oli vapaa. Kilpailun pääyhteistyökumppani Hengitysliiton rahapalkinnon 500 euroa voitti torniolainen ryhmä hieman poliittisellakin räppäyksellään Haista home.

Finalistielokuvat esitetään kilpasarjoittain Yle TV2:n Galaxi-ohjelmassa lauantaiaamuisin 9.5. – 20.6.
Muita kilpailun parhaita elokuvia nähdään samalla ohjelmapaikalla 27.6. alkaen aina vuoden loppuun asti.

Tiina Knaappila

Tiina Knaappila

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet