Mikkeliläinen Sari Loisa ja hirvensalmelainen Pete Nikulainen saavuttivat molemmat hopeaa Kiuruveden iskelmäviikon laulukilpailussa — "On sellainen kutina, että voisi yrittää käydä tuota kirkastamassa"

Loisa ja Nikulainen tulivat molemmat toiselle sijalle Seniorimestarit-sarjassa.

Maria Kuisma

Sari Loisa kertoo kysyneensä Pete Nikulaiselta ennen finaalia, otetaanko voitto Mikkeliin. "Mutta tultiinkin molemmat sitten toiseksi", Loisa nauraa.
Sari Loisa kertoo kysyneensä Pete Nikulaiselta ennen finaalia, otetaanko voitto Mikkeliin. "Mutta tultiinkin molemmat sitten toiseksi", Loisa nauraa.

Mikkeliläisellä Sari Loisalla ja hirvensalmelaisella Pete Nikulaisella on syytä juhlaan. Kumpikin saavutti toisen sijan Kiuruveden iskelmäviikon laulukilpailussa Seniorimestarit-sarjassa, joka käytiin torstaina.

Molemmilla on karaokelaulutausta, mutta Loisa korostaa, että Kiuruveden laulukilpailussa kyse ei ole karaokekilpailusta. Iskelmäviikolla laulajien taso on korkealla.

— Jos pääsee kymmenen parhaan joukkoon, se on jo kova suoritus. Kärkipäässä erot ovat hyvin pieniä, Loisa kertoo.

Loisa osallistui laulukilpailuun nyt kolmatta kertaa. Viimeisessä finaalissa hän lauloi Hyvästi yö -kappaleen. Toissa vuonna hän sijoittui kolmanneksi ja viime vuonna toiseksi.

— Kun kaksi edellistä vuotta on ollut aivan hilkulla, niin kyllähän sitä voittoa nyt odotti. Toisaalta alkukarsinnoissa on mukana 800 kilpailijaa. Siitä kun saavuttaa toiseksi parhaan sijan, ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, Loisa sanoo.

Nikulainen osallistui ensimmäistä kertaa

Nikulainen puolestaan osallistui laulukilpailuun ensimmäistä kertaa. Hän on niin ikään tyytyväinen sijoitukseensa kovatasoisessa kilpailussa.

Nikulainen lauloi Olavi Virran Hopeisen kuun finaalin viimeisessä vaiheessa, jossa on mukana enää kolme parasta kilpailijaa.

Jos pääsee kymmenen parhaan joukkoon, se on jo kova suoritus. Kärkipäässä erot ovat hyvin pieniä. — Sari Loisa

— Miesten sarjan voitto meni ehdottomasti oikeaan osoitteeseen, Nikulainen sanoo.

Miesten sarjan voitti Raimo Kukkonen ja naisten sarjan Anna-Kaisa Korpinen.

Kisa meni melkein ohi suun

Nikulaiselle kilpailuun osallistuminen tuli puun takaa. Ollessaan talvella lomamatkalla Kanarian saarilla hän osallistui sattumalta karaokekilpailuun, jonka hän voitti. Voitto toimi pääsylippuna Kiuruveden laulukilpailuun.

Tieto kilpailuun pääsystä ei kuitenkaan ensin tavoittanut Nikulaista, sillä se lähetettiin vahingossa väärään sähköpostiosoitteeseen.

— Tapahtumajohtaja Juha Vartiainen soitti minulle ja kysyi, olinko tietoinen jatkoon pääsystä. Valmistautumiseen ei sen takia jäänyt paljoa aikaa, Nikulainen kertoo.

Nikulainen uskoo hakevansa revanssia ensi vuoden kilpailussa, johon on nyt runsaasti aikaa harjoitella.

— On sellainen kutina, että kerran voisi yrittää käydä kirkastamassa tuota hopeaa.

Seniorimestarit-sarja järjestettiin Iskelmäviikolla nyt toista kertaa. Sarjassa kilpailevat 50 vuotta täyttäneet. Seniorimestarien lisäksi Kiuruveden Iskelmäviikon laulukilpailussa kisataan Iskelmämestarit-sarjassa, johon on osallistumisoikeus kaikilla 18 vuotta täyttäneillä. Molemmissa sarjoissa naiset ja miehet kilpailevat erikseen.

Luetuimmat